Morsko dobro dobilo plovilo iz međunarodnih fondova / - FOTO: MORSKO DOBRO
24/11/2023 u 15:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Morskom dobru uručeno plovilo za kontrole vrijedno 170.000 eura

Donacija je realizvana u okviru Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore juče je uručeno plovilo za potrebe vršenja kontrole u morskim zaštićenim područjima, čija je vrijednost 170.000 eura, saopšteno je iz te kompanije.

Predmetno plovilo je u prisustvu proizvođača "Ris Marine" d.o.o. iz Hrvatske, predstavnika UNEP-a, UNDP-a, Ministarstva ekologije, turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, spušteno u more, pregledano i održana je probna vožnja.

- U pitanju je profesionalno plovilo, koje će svojim performansama pomoći i olakšati kontrolu zaštićenih područja sa morske strane. U pravcu što boljeg rukovanja ovim plovilom, i postizanja što boljih rezultata, Javno preduzeće je organizovalo i dodatne obuke i edukacije za svoje zaposlene, kako bi, svi zajendo, na najbolji način odgovorili zadatku - saopštili su iz Morskog dobra.

Ovo je realizvano u okviru Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Morsko dobro je, podsjećaju iz kompanije, korisnik GEF-ovog projekta "Promovisanje upravljanja zaštićenim područjima kroz integrisanu zaštitu morskih i priobalnih ekosistema u obalnom području Crne Gore".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:13