OŠ ”Marko Miljanov” / Dan
27/12/2023 u 17:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI: Nastavnik fizičke kulture prekinuo štrajk glađu

Bojović i Šljukić upoznali su Boškovića sa činjenicom da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nije nadležno u slučaju radnih sporova, već su za to zaduženi pravosudni organi

Nakon konstruktivnog razgovora sa državnim sekretarom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Draganom Bojovićem i sekretarom ministarstva Markom Šljukićem, nastavnik fizičke kulture Ivan Bošković prekinuo je štrajk glađu ispred zgrade Ministarstva zbog otkaza koji je dobio u JU OŠ „Marko Miljanov“ u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI). 

- Državni sekretar Bojović i sekretar Šljukić su upoznali Boškovića sa činjenicom da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija nije nadležno u slučaju radnih sporova, već su za to zaduženi pravosudni organi. Na to ukazuju i nalazi Prosvjetne inspekcije i Inspekcije rada koje su izvršile nadzor u ovom slučaju - saopštili su iz MPNI.

Podsjetimo, nastavnik fizičke kulture Ivan Bošković kazao je za "Dan" da je nakon 14 godina rada nezakonito dobio otkaz u OŠ "Marko Miljanov" u Podgorici, te da će narednih dana štrajkovati glađu ispred Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Nastavnik Ivan Bošković najavio štrajk glađu zbog nezakonitog otkaza u OŠ „Marko Miljanov”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:41