Ministarstvo prosvјete, nauke i inovaciјa / - MINISTARSTVO PROSVјETE, NAUKE I INOVACIјA
14/02/2024 u 16:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI: Za sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti 660 hiljada

Na sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti odobreno 420, učešća u EUREKA projektima 190, a programu za istraživanja i inovacije "Horizont Evropa" 50 hiljada eura

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija raspisalo je konkurse za podršku naučnoistraživačkoj i inovacionoj zajednici u ukupnom iznosu od 660.000 eura.

- U pitanju su tri konkursa, od kojih je jedan za sufinansiranje naučnoistraživačke djelatnosti u 2024. godini u ukupnom iznosu od 420 hiljada eura,  drugi se odnosi na sufinansiranje učešća u EUREKA projektima u 2024. godini u ukupnom iznosu od 190 hiljada eura i treći je za sufinansiranje učešća u EU Okvirnom programu za istraživanja i inovacije „Horizont Evropa“ – Stub III Inovativna Evropa, u ukupnom iznosu od 50 hiljada eura - navodi se u saopštenju MPNI.

Konkursi su objavljeni danas na internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Kako se dodaje, Ministarstvo poziva naučnoistraživačku zajednicu i drugu zainteresovanu javnost da iskoriste mogućnosti koje pruža ovaj konkurs i da zajedno podstičemo razvoj naučnoistraživačke djelatnosti u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:26