Сергеј Секуловић / Фото: Иван Петровић
19/06/2021 u 09:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП: Снимак повриједио дјечји интерес

Ако jе неко и имао намjеру да забиљежи и на таj начин осуди евентуално нечиjе неадекватно поступање, сасвим jе сигурно да пуштањем снимка у етар дjеци ниjе помогао. Чак напротив, навели су из Пи-ар службе МУП-а

Оперативни тим за борбу против породичног насиља и насиља над женама, сходно видео-запису двоjе малољетне дjеце у коjи jе jавност имала увид путем друштвених мрежа, а коjа су евидентно већ у довољно компликованоj породичноj ситуациjи, наjоштриjе осуђуjе обjављивање и дистрибуирање предметног снимка.

- Ако jе неко и имао намjеру да забиљежи и на таj начин осуди евентуално нечиjе неадекватно поступање, сасвим jе сигурно да пуштањем снимка у етар дjеци ниjе помогао. Чак напротив, повриjедио jе њихов наjбољи интерес, њихову приватност и унаприjед их изложио могућим будућим негативним ефектима, коментарима jавности у средини у коjоj живе, школи коjу похађаjу и сваком другом jавном мjесту гдjе могу бити етикетирани посљедицама ове ситуациjе - навели су из Пи-ар службе МУП-а.

Истичу да ће надлежне институциjе утврдити одговорност институциjа и поjединаца у конкретном случаjу. Како jе злоупотреба путем друштвених мрежа постала скоро па свакодневица, неопходно jе да сви дамо своjим примjером, као и поштовањем туђих права, националних и међународних прописа и стандарда допринос осудом и указивањем на тежину овог и сличних примjера кршења људских права, а нарочито дjечjих права, наводи се у саопштењу.

Оперативни тим за борбу против породичног насиља и насиља над женама формиран је рjешењем министра унутрашњих послова Сергеjа Секуловића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:11