/ - Фото: Архива
10/06/2022 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

МУП: Управни дани у периоду од 13. јуна до 15. августа

У циљу пружања услуга грађанима из области управних послова, држављанства и странаца за подручје општине Будва, мјесних заједница Петровац и Свети Стефан

Одлуком министра унутрашњих послова одређени су управни дани, и то у периоду од 13. јуна до 15. августа 2022. године, у циљу пружања услуга грађанима из области управних послова, држављанства и странаца за подручје општине Будва, мјесних заједница Петровац и Свети Стефан. 

-Имајући у виду туристичку сезону, већи прилив странаца, те велики прилив избјеглица из ратом захваћене Украјине, а тиме и пораст фреквенције и густине саобраћаја, грађани општине Будва, мјесних заједница Петровац и Свети Стефан, послодавци, представници туристичке привреде и друга заинтересована јавност, биће у прилици да на једном мјесту, у мобилној канцеларији Филијале за управне послове, држављанство и странце Будва, у кругу Полицијске станице у Петровцу, поднесу захтјеве за издавање личних карата, пасоша, возачких дозвола, извода из матичних регистара и увјерења, захтјеве за издавање дозвола за боравак и рад странаца, као и захтјеве за издавање исправе лицима из Украјине са одобреном привременом заштитом у Црној Гори- наводе у саопштењу.

Додају: "У жељи да изађемо у сусрет потребама грађана, циљ увођења управних дана у периоду од 13. јуна до 15. августа 2022. године, јесте прилика којом се олакшава приступ правима, те истовремено доприноси и гарантују једнака права на приступ услугама за све дјелове популације, смањењу гужви и дужине чекања на услугу, посебно водећи рачуна о осјетљивим категоријама".

-Увјерени смо да ће се на овај начин унаприједити одговорност надлежних институција за квалитет услуга које пружају грађанима и да ће представљати добар примјер и праксу коју треба даље преносити и примјењивати- наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:07