Галић / Фото: Јутјуб
23/07/2021 u 07:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нове мјере до 2. августа: Забрањени фестивали, журке и рад дискотека

Ако ситуација буде повољна од 2. августа ће клубови радити, али за само оне који су вакцинисани или имају ПСР тест

У Црној Гори ће од данас до 2. августа бити забрањен рад дискотека, дискоклубова и диско барова на отвореном и затвореном.

То је на конференцији саопштио директор ИЈЗ Игор Галић.

- Ако ситуација буде повољна од 2. августа ће радити али за само оне који су вакцинисани или имају ПСР тест. Такође се забрањују журке и музички фестивали као и масовна окупљања, али у масовном простору. Од 2. августа боравак у унутрашњости угоститељског објекта биће дозвољен само вакцинисанима, онима са ПСР тестом и онима који имају доказ да су пребољели корону. Не прихватају се брзи антигенски и тестови на антитијела- додао је он. 

Галић је казао да се нада да ће иста правила важити и за фестивале. 

Подсјетио је да је извођење музике уживо унутар угоститељских објеката забрањено од раније.

- Захтијевамо досљедно поштовање ове мјере. Музика уживо може да се изводи на баштама тераса и локала на отвореном до поноћи уз досљедно поштовање свих осталих епидемиолошких мјера. Уколико се, међутим, настави тренд пробијања термина и ако се настави извођење музике уживо унутар угоститељских објеката, са кажњавања ћемо, без давања нове прилике, прећи на тоталну обуставу и забрану извођења и емитовања музике уопште- додао је Галић. 

Он је апеловао да се прописане мјере бескомпромисно поштују како бисмо избјегли даља, још обимнија ограничења.

- У том смислу, посебну одговорност има Управа за инспекцијске послове. Подсјећамо да на основу Закона о заштити становништва од заразних болести, између осталог, има законско утемељење да затвара објекте који крше мјере од три до 30 дана. Још једном позивамо грађане да се вакцинишу како би себи обезбиједили имунитет. Осим што ће избјећи најтеже облике болести, очекујемо да ће управо они који су вакцинисани у предстојећем периоду бити у предности- истакао је Галић. 

Подсјећамо, кориговање епидемиолошких мјера најавила је министарка здравља Јелена Боровинић-Бојовић, док је Галић јуче најавио да ће у фокусу нових мјера организована окупљања, посебно она у ноћним клубовима и фестивалима у затвореном простору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:00