/ ODBOR ZA POLITIčKI SISTEM, PRAVOSUđE I UPRAVU
12/12/2023 u 20:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor saslušao kandidate za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika

Podsjećanja radi, nakon konstituisanja 28. saziva Skupštine Crne Gore, Odbor je na prvoj sjednici donio odluku o ponovnom saslušanju kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za članove Sudskog savjeta

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, na danas održanoj trećoj sjednici, realizovao je Konsultativno saslušanje kandidata koji ispunjavaju Zakonom propisane uslove za člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

- Današnjoj sjednici prisustvovali su, i na pitanja poslanika odgovarali, sljedeći kandidati:  Ćupić Danilo, Darmanović Ilija, Drobnjak Ivan, Duraković Elvis, Iličković Miodrag, Ivanović Marko, Kadić Ivan, Kurgaš Fikret, Medojević Dražen, Strugar Dragoljub i Vukčević Miloš- navodi se u saopštenju.

Podsjećanja radi, nakon konstituisanja 28. saziva Skupštine Crne Gore, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je na prvoj sjednici, održanoj 5. decembra 2023. godine, donio odluku o ponovnom saslušanju kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za članove Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

- U vezi sa navedenim, Konsultativno  saslušanje realizovano je u cilju upoznavanja, kako novih poslanika u Odboru, tako i svih poslanika u Skupštini Crne Gore, sa prijavljenim kandidatima, kako bi se utvrdio predlog odluke o izboru članova Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:53