Odović i Mekena / - FOTO: MDUP
19/01/2024 u 13:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odović-Meken: U fokusu legalizacija bespravno izgrađenih objekata i program socijalnog stanovanja

U planu razvoj sistema koji će građevinske inspektore podržati u kvalitetnom i savjesnom obavljanju vrlo složene i osjetljive funkcije

Sređivanje baze katastarstra i razvoju građevinske inspekcijske neki su od porioriteti su Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, saopštio je ministar tog sektora Janko Odović  tokom sastanka sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken.

Ministar Odović je ambasadorku upoznao sa osnovnim smjernicama razvoja Ministarstva tokom trajanja mandata, posebno naglašavajući prioritete kao što su sređivanje baze katastarskih podatka, njihova digitalizacija, legalizacija bespravno izgrađenih objekata i program socijalnog stanovanja.

Ministar je ambasadorku informisao da će se posebna pažnja posvetiti razvoju kapaciteta inspekcijske službe i sistema koji će građevinske inspektore podržati u kvalitetnom i savjesnom obavljanju vrlo složene i osjetljive funkcije.

Ambasadorka Meken se upoznala sa izazovima sa kojima se suočava Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine i prepoznala značaj intenzivnog rada na ključnim reformama. Ambasadorka je, takođe, izrazila spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da razmotri načine na koje bi se mogao podržati ovaj proces.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 01:43