Застава БиХ / - FOTO: SHUTTERSTOCK
30/03/2022 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Око 60 држављана Црне Горе не може да уђе у БиХ

Служба за послове са странцима не може да утиче на акте других безбједносних агенција, нити зна да ли ће у наредном периоду бити још пријетњи

Око 300 особа има забрану уласка у Босну и Херцеговину (БиХ), изјавио је данас Слободан Ујић, директор Службе за послове са странцима БиХ, истичући да одлуку о забрани и квалификацију да неко представља пријетњу јавном реду и миру доноси Обавјештајно-сигурносна агенција БиХ.

Ујић је казао да је међу особама, којима је забрањен улазак у државу, 27 држављана Србије, око 60 особа из Црне Горе, те више од 70 држављана Албаније и исто толико из Турске.

 - Служба за послове са странцима не може да утиче на акте других безбједносних агенција, нити зна да ли ће у наредном периоду бити још пријетњи - рекао је Ујић новинарима у Бањој Луци, преноси РСЕ.

Припадници Граничне полиције БиХ забранили су 13. марта, на прелазу Вардиште, улазак у БиХ професору на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду Милошу Kовићу.

У писаном одговору за Радио Слободна Европа, Гранична полиција БиХ тада је навела да је полицијски службеник поступио у складу са Законом о странцима БиХ, те да је према информацији у систему одбио улазак у БиХ.

Kовић је бранио злочине српских снага у БиХ као свједок на хашком суђењу касније осуђеном за ратне злочине бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу.

Улазак у БиХ 25. марта није дозвољен ни Горану Петронијевићу, који је, уз остало, био адвокат Радована Kараџића, некадашњег предсједника бх. ентитета Република Српска који је пред Хашким трибуналом осуђен на доживотну казну затвора због геноцида и злочина против човјечности у БиХ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:44