Opstina Ulcinj
12/01/2024 u 14:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opšina Ulcinj planira da osnuje školu

Prema Statutu nastava se može izvoditi na albanskom, crnogorskom ili stranom jezik za obrazovne programe za koje se licencira ustanova. Finansiranje ustanova obaveza je Opštine ako aktom o osnivanju nije drugačije propisano, objasnio je Mavrić

Vlast u Ulcinju planira otvaranje vaspitno – obrazovne stanove. Na sjednici loklanog parlamenta koja je održana 28. decembra usvojene su izmjene i dopune Statuta Opštine Ulcinj kojim je pored ostalog predviđena i mogućnost osnivanja škole.

- Izmjenama i dopnama Statuta koje su usvojene na sjednici SO Ulcinj predviđamo jednu novinu da Opština ima pravo i po Statutu da osnuje svoje vaspitno-obrazovne institucije, kazao je za Primorski portal predsjednik Skupštine opšine Ulcinj Ardijan Mavrić.

Potrebe privrede u Ulcinju ukazuju da su ovom grad neopodni kadrovi prije svega iz za oblasti informacionih tehnologija i turizma.

– Statutom je definisano da Opština Ulcinj može da osniva vaspitno-obrazovnu ustanovu. Prema Statutu nastava se može izvoditi na albanskom, crnogorskom ili stranom jezik za obrazovne programe za koje se licencira ustanova. Finansiranje ustanova obaveza je Opštine ako aktom o osnivanju nije drugačije propisano, objasnio je Mavrić.

Ulcinj za sada ima jednu srednju školu - Srednja mješovita škola “Bratstvo i jedinstvo”.

- Mi želimo da formiramo vaspitno- obrazovnu školu sa stručnim predmetima uz podršku obrazovnih instiucija iz inostranstva, ne izostavljajći ministarstvo prosvjete, naravno da škola bude akredtovana, zaključio je Mavrić za Primorski portal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:35