/ FOTO: VRHOVNO DRžAVNO TUžILAšTVO
16/03/2023 u 14:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osnovna tužilaštva da organizuju nesmetan rad tokom izbornog dana

V.D. Vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović razgovarala je sa rukovodiocima državnih tužilaštava

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović organizovala je u Podgorici sastanak sa rukovodiocima državnih tužilaštava u Crnoj Gori tokom kog je predstavila način rada državnotužilačke organizacije u narednom periodu.

Begović je rukovodioce osnovnih tužilaštava, koja su nadležna za krivična djela protiv izbornog prava, pozvala da povodom predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, organizuju nesmetan rad i pojačana dežurstva kako bi se blagovremeno reagovalo u eventualnim slučajevima kršenja zakona.

- Takođe je skrenula pažnju rukovodiocima da u svim slučajevima nasilja reaguju brzo i efikasno kako bi se žrtve nasilja ohrabrile da ova krivična djela i prijavljuju. Bezbjednost državnih tužilaštava takođe je bila jedna od tema sastanka. Dogovoreno je da svi rukovodioci Vrhovnom državnom tužilaštvu dostave izvještaje o situaciji u svojim tužilaštvima kako bi nedavno formirana međuresorska Radna grupa za unapređenje pitanja bezbjednosti u pravosuđu imala precizne informacije i uvid u situaciju u svakom tužilaštvu pojedinačno- navodi se u saopštenju.

Sastanku sa vršiteljkom dužnosti VDT-a prisustvovali su rukovodioci Specijalnog državnog tužilaštva, Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i svih 13 osnovnih državnih tužilaštava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

27. april 2024 12:49