Državni sekretari Rađenović i Đonbalaj sa ambasadorom Kraljevine Nizozemske / - MPŠV
15/03/2024 u 10:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Postoji prostor za jačanje saradnje u sektoru poljoprivrede između Crne Gore i Nizozemske

Ambasador Kraljevine Nizozemske u Crnoj Gori i Srbiji Joust Reintjes kazao je da Nizozemska poržava Crnu Goru na njenom putu ka Evropskoj uniji, naglašavajući da je ta zemlja pouzdan partner i saveznik. Dodao je da postoji prostor i snažna volja za uspostavljanje jače saradnje u sektoru poljoprivrede u narednom periodu.

Državni sekretari u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Krsto Rađenović i Salih Đonbalaj, sastali su se sa Reintjesom i prvim sekretarom Korvin van Strienom u cilju jačanja saradnje između dviju zemalja u poljoprivrednom sektoru.

- Istaknuta je obostrana spremnost za jačanje spoljnotrgovinske razmjene između dvije zemlje, posebno u pogledu mogućnosti plasiranja crnogorskih vina na tržište u Nizozemskoj. Takođe je spomenuto uvođenje inovacija u sektoru poljoprivrede na bazi iskustva koje imaju u agro tehnologiji, navodi se u saopštenju MPŠV.

Sagovornici su izrazili spremnost za intenziviranje razgovora i zajednički rad na ostvarivanju ciljeva koji su obostrano korisni u oblasti spoljne trgovine i poljoprivrede.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:37