Monstat - Uprava za statistiku / - DAN
10/01/2024 u 11:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raspisan javni oglas za izbor operatera za unos podataka prikupljenih popisom stanovništva

Objave podataka popisa od strane bilo koje druge organizacije, pojedinca ili medija predstavljaju dezinformisanje javnosti i stvaraju konfuziju kod korisnika, kazali su iz Monstata

Iz Uprave za statistiku saopštili su da je raspisan javni oglas za izbor operatera za unos podataka prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova u 2023. godini.

Navode da se oglasom predviđaju uslovi za odabir prijavljenih kandidata, i to da je državljanin Crne Gore, da je punoljetno lice sa najmanje završenom četvorogodišnjom srednjom školom, kao i da je lice nezaposleno  ili  je student. Prednost pri odabiru imaće lice koje ima iskustvo u popisu ili iskustvo u sprovođenju statističkog istraživanja.

Sve detalje u vezi sa oglasom zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa sajta Uprave za statistiku: www.monstat.org

Podsjetili su građane da je jedino Uprava za statistiku nadležna institucija za objavu rezultata popisa, shodno zakonu o popisu. U tom smislu javnost je već informisana da će preliminarni razultati popisa biti objavljeni 25. januara 2024. godine.

- Objave podataka popisa od strane bilo koje druge organizacije, pojedinca ili medija predstavljaju dezinformisanje javnosti i stvaraju konfuziju kod korisnika - kazali su iz Monstata.

Stoga, molimo sve zainteresovane aktere u ovom procesu da se suzdrže od objave bilo kakvih podataka popisa ukoliko njihov izvor nije Uprava za statistiku, naveli su.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MONSTATPOPISOGLAS
29. april 2024 11:28