Dom starih Nikšić / foto: Željko Šapurić
06/02/2024 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Registrovana ambulanta u JU Dom starih „Nikšić”

Zdravstveni nadzor i higijenski tretman korisnika smještenih u Domu obezbijeđen je u kontinuitetu 24 časa, kazala je Jelena Banjević, v.d.direktorice

Ambulanta JU Dom starih „Nikšić” registrovana je od strane Ministarstva zdravlja, čime je potvrđeno da u pogledu prostora, opreme i kadra ispunjava uslove za obavljanje zdravstvene djelatnosti iz oblasti opšte medicine, saopštila je mr Jelena Banjević, v.d.direktorice.

- Uz pomoć i podršku Ministarstva zdravlja naši ljekari će uskoro imati i pristup zdravstvenom sistemu iz Doma, što će se pozitivno odraziti na naš rad i omogućiti nam da adekvatno brinemo o korisnicima čije je zdravstveno stanje kompleksno - navodi Banjević.

Ističe da je zdravstveni nadzor i higijenski tretman korisnika smještenih u Domu obezbijeđen u kontinuitetu 24 časa.

- Zdravstvenu zaštitu korisnici ostvaruju preko dva izabrana ljekara, a radi sveobuhvatne zdravstvene zaštite korisnika Dom angažuje i spoljne saradnike: neuropsihijatra, fizijatra, kardiologa i internistu - kaže Banjević.

U Domu se na smještaju trenutno nalazi 110 korisnika, a broj zahtjeva je svakog dana u porastu.

- Svi naši napori će u narednom periodu biće usmjereni  na nabavku ambulantnog vozila, s ciljem da se prepozna i uvaži značaj Doma kao ustanove koja brine o velikom broju starijih lica. Veliku zahvalnost na divnoj saradnji, razumijevanju i podršci u prevazilaženju svakodnevnih izazova koje imamo u ovoj oblasti dugujemo Domu zdravlja, Opštoj bolnici Nikšić, Hitnoj medicinskoj pomoći i Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić” Brezovik - kazala je v.d.direktorice.

Dom starih “Nikšić” je ustanova koja pruža adekvatan smještaj i njegu starijim licima.

- Nastojimo da pružimo našim korisnicima mirnu i spokojnu starost uz sve ono što im je potrebno. Napravljen je veliki iskorak u ovoj oblasti, a svoj doprinos u velikoj mjeri daje i Dom starih “Nikšić”. Nadamo se da ćemo biti pozitivan primjer i podsticaj i za ostale segmente društvene zajednice, u cilju što bolje brige i posvećenosti starijima kao posebno ranjivoj, a istovremeno i izuzetno vrijednoj starosnoj kategoriji stanovništva - istakla je Banjević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:45