Ambasador Mađarske u posjeti Policijskoj akademiji u Danilovgradu / - USTUPLJENA FOROGRAFIJA
22/04/2024 u 16:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sa sastanka Neđošija sa Stanišićem poručeno: Otvorena vrata za saradnju

Ambasador Mađarske, Nj. E. Jožef Neđeši, zajedno sa svojim timom, danas je posjetio Policijsku akademiju kako bi razmotrio mogućnosti unaprjeđenja saradnje Mađarske i Crne Gore u oblasti policijskog obrazovanja i stručnog usavršavanja.

Razgovori su bili plodonosni, fokusirani na izazove i potencijalne modele saradnje između Policijskih akademija ove dvije države. Direktor Policijske akademije u Danilovgradu, Vladimir Stanišić, predstavio je crnogorski model obrazovanja budućih policijskih službenika i organizaciju specijalističkih obuka za pripadnike bezbjednosnog sistema.

- Policijska akademija suočava se sa izazovima u pogledu rastućih potreba Ministarstva unutrašnjih poslova za obukom budućih policijskih službenika i ujedno ograničenjima zakonskog okvira koji se primjenjuje obzirom na činjenicu da je resorno ministarstvo Akademije, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija - istakao je Stanišić.

Ambasador Neđeši je izrazio punu podršku u svim aspektima i spremnost da pomogne u identifikaciji konkretnih područja saradnje, kao što su razmjena i edukacija nastavnog kadra i polaznika, u svim oblastima od značaja za rad u policijskoj službi. 

- Mađarska je spremna i odlučna u svojoj namjeri da pomogne u prevazilaženju izazova u policijskoj obuci, kroz obnovu i unaprjeđenje saradnje između dva Ministarstva unutrašnjih poslova i Policijskih akademija Mađarske i Crne Gore -  naglašava Neđeši.

U skladu sa tim, predloženo je da se u Memorandumu o saradnji, koji će potpisati Ministarstva unutrašnjih poslova dviju država, dodaju odredbe koje podržavaju uspostavljanje saradnje između dvije Policijske akademije, čime se otvara put ka daljoj razmjeni iskustava i jačanju veza između naših institucija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 03:55