Šćekić – Paniklova / - VLADA
24/11/2023 u 11:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šćekić – Paniklova: Dobrom saradnjom do realizacije projekata, cilj da mladi ostaju u Crnoj Gori

U skorije vrijeme biće upriličen ponovni susret sa ciljem realizacije započetih strateških projekata i realizacije zajedničkih ideja

UNDP je godinama unazad pouzdan i aktivan partner Crne Gore u realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, a vjerujem da će se na temeljima dosadašnje prakse i iskustva, saradnja i partnerstvo sa UNDP-em nastaviti, ali i nadograditi, istakao je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić na sastanku sa predstavnicom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Ekaterinom Paniklovom.

- Vjerujem da ćemo ubuduće kreirati nove projekte, ali i nastaviti postojeće, a sve sa ciljem stvaranja boljih uslova za život kako bi mladi ostajali u Crnoj Gori, naveo je Šćekić i zahvalio na konsulantskoj i logističkoj podršci u okviru Ministarstva sporta, prvenstveno u izradi Strategije za mlade.

Paniklova je kazala da joj resor demografije i mladih jako bitan za jednu državu u cilju inkluzije mladih u procesu donošenja odluka, razvoja sportske oblasti, kao i kreiranje što boljeg ambijenta za razvoj omladinske politike.

Istakla je da je 2022. godine započeta realizacija programa “Socio-ekonomsko osnaživanje mladih, žena i muškaraca kroz efikasne omladinske servise” u saradnji UNDP-a i Ministarstva sporta, čiji je cilj da podstakne socio-ekonomsko osnaživanje i razvoj mladih žena i muškaraca, kroz efikasne i kvalitetne omladinske usluge i programe.

Posebno je u tom smislu istakla važnost jačanja partnerstva lokalnih samouprava i civilnog društva kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).

Na sastanku su se razmijenile mnoge ideje u daljem djelovanje dvije institucije, sa akcentom na digitalizaciju, volonterski rad, organizovanje okruglih stolova i anketa sa ciljem pronalaženja ključnih faktora koji mlade ljude navode na napuštanje Crne Gore, pronalaženja modaliteta i animiranja onih koji imaju namjeru da se vrate.

Sagovornici su se saglasili da je u perspektivi izuzetno važno dalje unaprijediti saradnju, te je nagoviješteno da će u skorije vrijeme biti upriličen ponovni susret sa ciljem realizacije započetih strateških projekata i realizacije zajedničkih ideja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 11:43