SKRINŠOT- SET MJERA / - SKRINŠOT- SET MJERA
16/02/2023 u 16:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Set mjera u cilju sprečavanja bespravnih aktivnosti u šumarstvu

U aktivnoj saradnji sa drugim subjektima u narednom periodu očekuju se mnogo bolje rezultate u ovoj oblasti, koje će za krajnji rezultat imati svođenje bespravnih aktivnosti u šumama na minimum

Na osnovu zaključaka koji su donijeti na drugoj sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, v.d. direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Armin Mujević po hitnom postupku donio je set mjera Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za sprečavanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu.

- U cilju efikasne i proaktivne borbe protiv bespravnih aktivnosti u šumarstvu, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima ovim setom mjera želi u punoj mjeri doprinijeti, u okviru svojih nadležnosti, sprječavanju bilo kojeg vida bespravnih radnji i borbi protiv korupcije, a sa kojom smo imali priliku da se susrećemo. U aktivnoj saradnji sa drugim subjektima u narednom periodu očekujemo mnogo bolje rezultate u ovoj oblasti, koje će za krajnji rezultat imati svođenje bespravnih aktivnosti u šumama na minimum- navodi se u saopštenju.

Iz tih razloga, VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima zatražio je od zaposlenih po svim područnim jedinicama dodatno angažovanje na poslovima zaštite i čuvanja šuma, nadzora i kontrole korišćenja šuma, kao i kontrole prometa drvnih sortimenata u cilju sprečavanja plasmana bespravno posječenog drveta.  

- U narednom periodu, kroz zajedničko i interaktivno djelovanje nadležnih organa, a u cilju zaštite crnogorskih šuma, njihovog očuvanja i unapređenja i sprečavanja bilo kojeg vida bespravnih aktivnosti u šumarstvu, kroz striktno sprovođenje novih mjera očekujemo postizanje uspješnih rezultata, a svođenje zloupotreba u šumarstvu na minimum. Samo zajedničkim i istrajnim pristupom ovakvom problemu, uz snažnu podršku Vlade Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i drugih nadležnih organa uspjećemo da ovaj dugogodišnji problem stavimo pod kontrolu, a državni resurs zaštitimo od neodgovornih pojedinaca- navodi se u saopštenju.

Novi set mjera Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u cilju sprječavanja bespravnih aktivnosti u šumarstvu, možete preuzeti na linku:  http://www.upravazasume.me/razni_fajlovi/1676555476.pdf

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:54