02/07/2021 u 18:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смијењен Мандић: Баровић в. д. предсједника Стоматолошке коморе ЦГ

За ту одлуку гласали су сви присутни, њих 17. Баровић ће нову функцију обављати волонтерски до избора новог предсједника

Иако је током јучерашњег дана доктор Горан Радуловић, предсједник Скупштине Стоматолошке коморе Црне Горе, послао меил члановима да се ванредна скупштина неће одржати због наводног недостатка кворума, до сједнице је, ипак, дошло, пише stomatologija.me.

image

Foto: stomatologija.me

- FOTO: STOMATOLOGIJA.ME

У његовом одуству, предсједавао је потпредсједник Скупштине доктор Павле Јауковић, а присуствовало је 17 делегат. Чим се утврдило да постоји кворум, Јауковић је контактирао Радуловића и обавијестио га да постоји довољан број делегата за одржавање ванредне Скупштине.

Прије него што се кренуло са дневним редом, доктор Джевден Дацић и докторка Јасна Веселиновић исказали су, још једном, своје незадовољство радом Стоматолошке коморе Црне Горе и, сада већ бившег предсједника доктора Горана Мандића, као и стањем у коме се налази стоматологија у Црној Гори.

image

Foto: stomatologija.me

- FOTO: STOMATOLOGIJA.ME

-Желимо промјене у Стоматолошкој комори, колеге су незадовољне. Треба да се утврди ко је дао предсјендику толику плату. Промјене се морају десити због начина на који је комора радила у вријеме короне и због цијена материјала. Такође, незадовољни смо начином издавања лиценци- рекла је, између осталог, др Јасна Веселиновић.

image

Foto: stomatologija.me

- FOTO: STOMATOLOGIJA.ME

Потом се прешло на тачке дневног реда, а главна је била смјена досадашњег предсједника. За изгласавање неповјерења др Мандићу, гласало је 16 делегата, један је био уздржан. На приједлог др Дацића, за вршиоца дужности предсједника Стоматолошке коморе Црне Горе изабран је др Никола Баровић, досадашњи члан Извршног одбора.

За ту одлуку гласали су сви присутни, њих 17. Баровић ће нову функцију обављати волонтерски до избора новог предсједника.

Одлучено је да се скрати мандат Скупштини и Извршном одбору. Изабрана је и комисија која ће припремити нове изборе, а на челу се налази доктор Невен Лековић. Чланови су др Јасна Веселиновић, др Драгана Табаш, др Тања Вранеш и др Нермина Омерагић.

Фото: stomatologija.me

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:04