Rješenje o razrješenju / Facebook NVO Alternativa
19/04/2023 u 15:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Smijenjena direktorka Resursnog centra "Podgorica" Lazić Bašić, imenovana Antonijević

Na Fejsbuk profilu NVO Alternativa Crna Gora objavili su rješenje smjene, i napisali kako sumnjaju da je u pitanju politička smjena sa vrha ove institucije

Ministar prosvjete Miomir Vojinović razriješio je dužnosti direktorku Resursnog centra za djecu i mlade “Podgorica” Tatjanu Lazić Bašić i za novu čelnicu imenovao Marijanu Antonijević, potvrđeno je portalu RTCG.

Na Fejsbuk profilu NVO Alternativa Crna Gora objavili su rješenje smjene, i napisali kako sumnjaju da je u pitanju politička smjena sa vrha ove institucije.

“Na čelo te ustanove Tatjana je došla u aprilu prošle godine, od kada kreću pritužbe zaposlenih na njen rad. Za godinu dana imala je tačno 53 posjete nadležnih inspekcija (jednu inspekciju svake nedjelje). Otpuštena je navodno zbog greške u formiranju komisije za polaganje stručnog rada, iako nije bila nadležna za tu komisiju, već pravnica koju je otpustila zbog propusta”, navodi se u objavi NVO Alternativa.

Lazić Bašić je imenovala u aprilu prošle godine bivša ministarka tadašnjeg ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

U dokumentaciji koju je objavila Alternativa, ministar Vojinović se poziva na rješenje inspekcije rada u kome se navodi da je povrijedila radnu obavezu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 17:43