/ FOTO: YOUTUBE BARINFO TV
10/08/2022 u 23:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Požar između Bara i Sutomora: Saobraćaj ponovo obustavljen, ugrožene kuće

Prema informacijama iz Službe zaštite i spašavanja Bar, gori nisko rastinje, a vatra je blizu stambenih objekata

Požar većih razmjera zahvatio je danas poslije podne prostor iznad Crvene plaže, prema naselju Vitići, prenosi Primorski portal.

(VIDEO) Pogledajte kako se vatrogasci bore da sačuvaju kuće mještana

Očevici su bili javili da jebio blokiran put ka Baru, jer se vatra spustila do magistrale. Prema informacijama iz Službe zaštite i spašavanja Bar, gori nisko rastinje, a vatra je blizu stambenih objekata. Kako je javljeno za BARINFO saobraćaj magistralom između Bara i Sutomora je ponovo obustavljen!

Osim vatrogasaca koji su u smjeni, da gase požar pozvane su i ostale ekipe barske Službe zaštite i spašavanja.

image

foto: Primorski

- FOTO: PRIMORSKI

VATROGASCI I MJEŠTANI BRANE KUĆE

Kako piše BAR INFO, naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušanju su bez napajanja električnom energijom. 

Barski vatrogasci, potpomognuti kolegama, mještanima i privatnicima sa cisternama, bore se protiv vatrene stihije, koja je stigla do Generalove kuće. Kako javljaju sa lica mjesta, trenutno se brane kuće Perovića i tu je stanje za sad u redu.

"Teren kod Generalove kuće je nepristupačan i uprkos ogromnom naporima vatrogasaca i mještana, vatra se širi. Sa terena nas obavještavaju da policija vraća nazad automobile koji su se uputili magistralom Bar – Sutomore. U prekidu je i saobraćaj željeznički saobraćaj", piše Bar Info.

Vatrogasac Aco Vulević javlja da se vatra širi na sve strane.

“Sve raspoložive snage, svih službi, su na terenu. Plašimo se za kuće iznad i ispod pruge. Snažan vjetar nam onemogućava bilo kakve prognoze”, rekao je Vulević.

Vatrogasac Aco Vulević sa terena javlja da se nalazi u Peranovićima, i da sve ekipe brane kuće u Zelenom pojasu i prema Ratcu.

"Kako su nam javili iz policije, saobraćaj na magistrali između Bara i Sutomora je pušten naizmjenično jednom trakom. Napominju da od situacije na terenu zavisi koliko će to trajati", piše pomenuti portal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:07