Kovačević u posjeti Goliji / - ŽELJKO ŠAPURIć
14/03/2024 u 12:25 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kovačević posjetio mjesto pogođeno zemljotresom: Opština je tu za građane

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa saradnicima obišao je mjesta u Goliji na kojima je uslijed zemljotresa došlo do materijale štete.

Kovačević je istakao da će na licu mjesta Službe koje su zadužene procijeniti nastale štete i da će nakon određenog vremena znati koliko će biti u mogućnosti da pomognu.

- Večeras je naša opština i stanovništvo bilo ujedinjeno u strahu od ove prirodne nepogode, koja na sreću nije ostavila velike posledice, pogotovu za ljudske živote. Odlučili smo kao lokalna samouprava da dođemo ovdje i posjetimo mještane i da im ukažemo na to je je Opština tu za njih - kazao je Kovačević i dodao da su ovo prilike da kao lokalna samouprava pokažu da su tu za građane.

Kako je istako, Opština će kroz neke programe, možda i u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, pomogne prioritetno onim ljudima koji budu željeli da obnavljaju svoje kuće na selima i da nešto tu rade. 

Podsjetimo, zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale registrovan je jutros u 4.05 u rejonu sela Čarađe u Goliji, gdje je bio epicentar. Nakon ovog registrovana su još tri zemljotresa amplitude preko 3 stepena i na desetine manjih. Ovom prilikom došlo je do oštećenja više objekata u desetak sela u Goliji ali i u okolnim mjestima.

ZHMS: Serija zemljotresa nam govori da je došlo do pobuđivanja seizmičnosti na našem području

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

27. april 2024 09:46