Са протеста (Фото: Иван Петровић Ипе)
28/06/2021 u 13:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ВИДЕО) Пољопривредници чекају да им се обрати Стијовић, траже његову смјену

Тврде да је цијена концентроване хране 0,40 еура, а горња граница рентабилности 0,30 еура

Више од 50 пољопривредних произвођача и сточара са подручја бјелопавлићке равнице и Никшића стигли су тракторима из Даниловграда у Подгорицу гдје су заказали протест испред Скупштине и Владе Црне Горе. Ово је њихово друго окупљање.

(ВИДЕО) Протест: Пољопривредни произвођачи и сточари траже смјену министра Стијовића

Они траже разговор с премијером и министром финансија јер захтјеви које су предали Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде им нијесу испуњени.

-Уколико премијер и министар финансија данас не буду имали разумијевања за захтјеве пољопривредника услиједиће затварање и гашење фарми- казао је пољопривредник и један од организатора протеста Владимир Лакић.

Он је истакао да пољопривредници траже смјену министра и чланова менаџмента Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде. Чекају да им се министар  Александар Стијовић обрати.

Начелник Дирекције за сточарство Ранко Богавац навео је да је Министарство изашло у сусрет фармерима колико је било у могућности и да раде на томе да их ослободе акциза на гориво или им рефинансирају тај трошак.

Подсјећамо, пољопривредници су на претходном протесту поручили да ће 28. јуна  изаћи испред Владе са цистернима пуним стањака (стајског ђубрива) које ће, ако им не испуне услове, просути испред зграде извршне власти.

Тврде да је цијена концентроване хране 0,40 еура, а горња граница рентабилности 0,30 еура.

У писму траже да Влада издвоји новац из резерве буџета и да им се плати по 0,05 еура по литру произведеног млијека од 1. јануара 2021. до стабилизације тржишта сточне хране.

Траже и повраћај акцизе на гориво по хектару за све обрађене површине у Црној Гори укључујући и покошене површине.

Фото и видео: Иван Петровић Ипе

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:35