Maksim Vučinić / - RADNIčKA PARTIJA
13/07/2022 u 12:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučinić: Dan kada su jedinstvo i sloga naroda Crne Gore pokazali nadmoć nad okupatorom

Dragi sugrađani učimo iz istorije i gledajmo u budućnost i prosperitet naše zemlje. Tekovine 12. i 13. jula nijesu iste tekovine i naša je obaveza da čuvamo uspomenu na one koji su uvijek odabrali pravu stranu istorije, navodi Vučinić u čestitki

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić čestitao je u ime Radničke partije i u svoje ime 13. jul, Dan Državnosti i Trinaestojulski ustanak.

- Trinaestojulski ustanak, najveći ustanak u tada porobljenoj Evropi, kao takav je značajan za istoriju evropskih naroda, ali za nas u Crnoj Gori je značajniji zato što je bio opštenarodni izraz protivljenja nacifašističkom poretku.

Dan kada su jedinstvo i sloga naroda Crne Gore pokazale nadmoć nad bolje naourožanim i nadmoćnijim okupatorom. Jedinstvo koje je nastala kao odgovor na pokušaj izadje crnogorskog bića od strane grupe zlonamjernika koji su od okupatora vidjeli oslobodioce.

Dragi sugrađani učimo iz istorije i gledajmo u budućnost i prosperitet naše zemlje. Tekovine 12. i 13. jula nijesu iste tekovine i naša je obaveza da čuvamo uspomenu na one koji su uvijek odabrali pravu stranu istorije.

Srećan 13. jul navažniji datum u istoriji Crne Gore - navodi Vučinić u čestitki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:25