Милена Вујовић / - RTCG
26/07/2021 u 08:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуjовић: Протести угоститеља ниjесу адекватно рjешење

По питању протеста не могу да кажем да имамо консензус. Наши чланови су броjни угоститељи, власници ноћних клубови, њихови запослени и то су људи коjи више од годину трпе наjвише ограничења у раду, рекла jе Вуjовић

Представница НВО Угоститељи Црне Горе Милена Вуjовић истакла jе да протести угоститеља, усљед оштриjих епидемиолошких мjера, у овом моменту ниjесу адекватно рjешење.

Она jе подсjетила да су од почетка апеловали на грађане да поштуjу мjере и да се вакцинишу, те да су покушали да нађу модел да епидемиолошка ситуациjа буде стабилна, али и да они буду задовољни послом.

"По питању протеста не могу да кажем да имамо консензус. Наши чланови су броjни угоститељи, власници ноћних клубови, њихови запослени и то су људи коjи више од годину трпе наjвише ограничења у раду", рекла jе Вуjовић у Jутарњем програму ТВЦГ.

Истакла jе да протести ниjесу адекватно рjешење, нарочито у вриjеме све учесталиjих протеста различите природе.

"На таj начин шаљемо негативну слику о Црноj Гори као туристичкоj дестинациjи и то никоме од нас не иде у корист. У овоj ситуациjи ми разумиjемо реакциjу угоститеља са приморjа, jер jе врхунац сезоне, а очекивали су много", истакла jе Вуjовић.

Нагласила jе да ће покушати да покрену диjалог са надлежним институциjама, те да су до сада имали добру комуникациjу са њима.

"Ово jе нешто што ниjесмо очекивали, али разумиjемо њихову забринутост за епидемиолошку ситуациjу. Тако да наши захтjеви ће ићи у правцу тога да се мjере што приjе коригуjу", истакла jе Вуjовић.

Каже да jе већина угоститељских обjеката на граници опстанка, те да се доводи у питање егзистенциjа запослених у тоj дjелатности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:46