/ - MPNI
26/03/2024 u 10:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Završena akcija MPNI instaliranja računarske opreme: Opremljene i škole u Beranama

Instaliranjem računarske opreme u školama na teritoriji Opštine Berane završena je akcija Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija koja je obuhvatala teritoriju cijele države.

- Najvećoj školi u Beranama, JU OŠ „Vuk Karadžić“ u računarskim učionicama će se instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabineti biti opremljeni sa 18 računara, 18 televizora 65 inča i šest laptopova. Područna jedinica u selu Dolac, dobija tri računara i tri televizora 65 inča, dok će područne jedinice u Donjem i Gornjem Zaostru dobiti po laptop i projektor - naveli su iz MPNI.

Kako su istakli, računarske učionice u JU OŠ „Radomir Mitrović“ biće opremljene sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će se u kabinetima instalirati 15 računara, 15 televizora i pet laptopova. Područna jedinica ove škole u selu Budimlja, dobiće tri računara i tri televizora 55 inča. Područne jedinice u Petnjiku i Donjim Lugama, dobijaju po dva laptopa i poi dva projektora, a područna jedinica u Dapsićima laptop i projektor.

- Obrazovno-vaspitna ustanova u  Donjoj Ržanici, JU OŠ „Donja Ržanica“ će za računarsku učionicu dobiti 10 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima će se instalirati pet računara, pet televizora 65 inča i laptop. Područna jedinica  u selu Zagorje, dobiće dva laptopa  i dva projektora. Područne jedinice u selu Kaludra i Rovca, dobiće po laptop i projektor - navode u saopštenju.

Akcijom će biti opremljena računarska učionica JU OŠ „Polica“ sa četiri računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će  se u kabinetima instalirati pet računara, pet televizora i laptop. Područne jedinice u selima Zagrađe, Dragosava – Mađte i Babino, dobiće po laptop i projektor.

- Osnovna škola u selu Lubnice će u računarskoj učionici imati instalirana dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, a kabineti pet laptopova i četiri projektora. Područna jedinica u selu Glavaca, dobiće laptop i projektor.

U kabinetima JU OŠ „Vladislav R. Korać“ instaliraće se pet laptopova i četiri projektora. Računarska učionica će biti opremljena sa dva laptopa, projektorom i multifunkcionalnim štampačem. Područna jedinica u selu Crljevine, dobija laptop i projektor - naveli su iz MPNI.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:53