/ Сергеj Секуловић
03/05/2021 u 14:18 h
Б.К.Б.К.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић: Слободни медиjи темељ демократског друштва

Измjенама и допунама Кривичног законика предложиће се да се напад на новинара третира као напад на службено лице, најавио је министар
Министар унутрашњих послова Сергеj Секуловић честитао jе Дан слободе медиjа, поручивши да су слободни медиjи и новинари, темељ сваког демократског друштва.
– У овоj години здравствене али и даље и финансиjске кризе, никад видљивиjи ниjе био значаj правовременог и истинитог информисања – казао jе Секуловић.
Истакао је да ће МУП учинити све што jе у домену његових надлежности да омогући услове за развоj слободног и критичког новинарства.
– Увjерени смо да ће новоформирана Комисиjа за праћење поступања надлежних органа у истрагама случаjева приjетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медиjа, имати запажене резултате, а ми ћемо jоj дати пуну подршку у томе – рекао jе Секуловић.
Министар jе наjавио и да ће МУП приступити Измjенама и допунама Закона о jавном реду и миру, на основу чега би и новинари као и остала службена лица били заштићени у случаjу ометања вршења свог посла.
– Такође, посредством своjих представника у оквиру радне групе коjа се бави Измjенама и допунама Кривичног законика предложиће се да се напад на новинара третира као напад на службено лице. На оваj начин доприниjећемо већоj сигурности новинара, тако што ће се пооштрити прекршаjна и кривична одговорност оних коjи покушаjу да утичу на било коjи начин на рад новинара – обjаснио jе Секуловић.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:26