Otvoreno sa premijerom, americka privredna komora, potpisivanje sporazuma sa americkom privrednom komorom, Dritan Abazovic / OTVORENO SA PREMIJEROM, AMERICKA PRIVREDNA KOMORA-IVAN PETROVIC-IPE
07/06/2022 u 17:55 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Аутопут отварају до 13. јула?

Абазовић jе казао да ће Влада сигурно бити отворена и о свим питањима ће дати одговор и водити диjалог

Влада Црне Горе и Америчка привредна комора потписале су Меморандум о сарадњи у оквиру новог програма коморе под називом "Владавина диjалога".

Меморандум су потписали премијер Дритан Абазовић и предсjедница Управног одбора Америчке привредне коморе у Црној Гори Светлана Вуксановић на традиционалном догађаjу "Отворено са премиjером".

Абазовић jе казао да ће Влада сигурно бити отворена и о свим питањима ће дати одговор и водити диjалог.

– Не можемо да имамо економски развоj ако немамо владавину права. Интересуjе нас бизнис, развоj, покретање инвестициjа, добра сезона – рекао jе Абазовић.

Он је наjавио изградњу новог бродоградилишта у Биjелоj коjе ће бити на понос свих.

Наjвећи проблем jе сjевер Црне Горе, а Влада ће покушати да реагуjе, те ће учинити све да аутопут буде отворен до 13. јула.

– Приоритет jе да аутопут завршимо и оспособимо аеродром у Беранама. Фокус треба да буде на бизнису и ми ћемо радити на томе – навео jе Абазовић.

Абазовић је истакао и да приходи треба да се повећаjу атрактивном пореском стопом.

– Земља мора да има неку атрактивност. Треба да понудимо нешто због чега би инвеститор изабрао ову земљу, а не треба да мислимо да смо ми центар свиjета. Црна Гора земља могућности. Ако постоjи земља коjа ниjе у ЕУ, а погодна jе за инвестирање, то jе Црна Гора – навео jе Абазовић.
Америчка амбасадорка Џуди Раjзинг Раjнке казала jе да је увjерена да ће ова сарадња учинити Црну Гору просперитетниjом.

– Ту смо да чуjемо премиjера и поведемо темељан разговор. Овдjе смо и да прославимо партнерство САД и Црне Горе, наших привредних комора, као и jавног и приватног сектора. Ово партнерство допринијеће економском расту – истакла jе Рајзинг Рајнке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:38