UPC, Bulajić / - UPC
13/10/2023 u 11:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bulajić: Standardizacijom protokola smanjuje se rizik od kriminalnih aktivnosti

Uprava prihoda i carina usvojila uputstvo za postupanje službenika u cilju unapređenja bezbjednosti i sigurnosti poštanskog saobraćaja

Uprava prihoda i carina (UPC) usvojila je Uputstvo za postupanje prilikom otkrivanja vatrenog oružja, sastavnih djelova oružja, municije, eksploziva i druge opasne robe u poštanskom saobraćaju. Uputstvom su definisane konkretne radnje za obezbjeđivanje sigurnosti i bezbjednosti carinskih službenika, kao i način postupanja kada se u poštanskom saobraćaju otkrije nedozvoljena roba. Predstavnici Uprave prihoda i carina su okončali proces razvoja Uputstva i očekuju se benefiti od njegove dosljedne primjene u praksi.

- Tokom razvoja Uputstva, naši carinski službenici su pokazali posvećenost i stručnost. Dali su direktan doprinos kroz komentare i sugestije i uz saradnju sa kolegama iz Pošte Crne Gore definisali ovo Uputstvo, koje će u velikoj mjeri unaprijediti bezbjednost poštanskog saobraćaja”, naglasio je direktor Uprave prihoda i carina, Vladimir Bulajić.

Bulajić je naglasio da je cilj da se standardizacijom radnih procesa i bezbjednosnih protokola smanji rizik od kriminalnih aktivnosti, prevara, krijumčarenja i carinskih prekršaja u okviru međunarodne trgovinske mreže.

- Time težimo umanjenju negativnih implikacija na budžet i podizanju kvaliteta radnih procesa, usklađujući Crnu Goru sa međunarodnim standardima i najboljim praksama, dodao je Bulajić, saopšteno je iz UPC.

Predstavnici Pošte Crne Gore koji su prisustvovali usvajanju Uputstva, dali su aktivan doprinos njegovom razvoju, prepoznali značaj ovakvog dokumenta i neophodnost usklađenog postupanja sa kolegama iz UPC prilikom vršenja carinskih kontrola. Uputstvo je razvijeno u sklopu projekta Hermes, uz podršku Sekcije za ilegalnu trgovinu vatrenim oružjem Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:31