Centralna banka crne gore / - SRDJAN BOLJEVIC
09/05/2024 u 16:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CBCG raspisala konkurs za stipendiranje studenata

Centralna banka Crne Gore (CBCG) raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studijsku godinu 2024/2025. najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija na univerzitetima u Crnoj Gori.

Konkurs se sprovodi pod nazivom "PriZnanje za znanje – šansa za najbolje", a namijenjen je najboljim studentima fakulteta iz oblasti ekonomije, prava, računarstva, matematike i informacionih tehnologija.

- Visina stipendije od 550 eura mjesečno u neto iznosu, biće dodijeljena za najviše deset studenata koji u procesu selekcije zadovolje predviđene kriterijeme među kojima su prosjek ocjena tokom studiranja, položeni svi ispiti iz prethodnih studijskih godina, pohađanje studijskog programa koji odgovara poslovnim potrebama i prioritetima Centralne banke Crne Gore, kao i da kandidati za stipendije nemaju srodnika među zaposlenima u CBCG - saopšteno je iz Centralne banke.

U skladu sa mogućnostima i potrebama CBCG, stipendisti iz programa "PriZnanje za znanje – šansa za najbolje", imaće mogućnost za obavljanje studentske stručne prakse i/ili pripravničkog staža u CBCG, kako je navedeno u propozicijama konkursa.

- Pokretanjem programa stipendiranja PriZnanje za znanje – šansa za najbolje, u skladu sa svojim poslovnim ciljevima i vizijom, CBCG želi da pruži podršku mladim, talentovanim, posvećenim ljudima i da ih motiviše da svoju karijeru započnu u jednoj od najprestižnijih institucija u Crnoj Gori. Na ovaj način CBCG nastavlja svoju društveno-odgovornu misiju i naglašava značaj ulaganja u stručni kadar na kome počiva razvoj ne samo naše institucije, već i cijelog društva - navedeno je u saopštenju.

Tekst konkursa sa prijavnim formularom dostupan je na sajtu CBCG.

- Centralna banka ohrabruje sve kandidate koji zadovoljavaju uslove da se prijave za stipendiju "PriZnanje za znanje – šansa za najbolje!" - poručuju iz Centralne banke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 10:35