/ - FOTO CEDIS
21/09/2023 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CEDIS: Raspisan konkurs za projekat “Energija podvučeno zelenom”

CEDIS projektom “Energija podvučeno zelenom” želi pružiti podršku opredjeljenju Crne Gore kao ekološke države a osim toga težimo da utičemo na svijest učenika, nastavnika i zajednice o značaju životne sredine

Crnogorski elektrodistributivni sistem, treću godinu zaredom,  u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore koji sprovodi  Međunarodni program “Eko-škole”, raspisuje konkurs za projekat iz oblasti zaštite životne sredine “Energija podvučeno zelenom” u kojem mogu učestvovati obrazovno–vaspitne ustanove koje implementiraju Međunarodni program “Eko škole”, odnosno koje su nosioci međunarodnog priznanja “Zelena zastava”, kao i ustanove koje su se prijavile za pilotiranje programa “Eko škole”.

- CEDIS projektom “Energija podvučeno zelenom” želi pružiti podršku opredjeljenju Crne Gore kao ekološke države a osim toga težimo da utičemo na svijest učenika, nastavnika i zajednice o značaju životne sredine. CEDIS je raznim aktivnostima direktno uključio u proces poslovnog planiranja strategiju zaštite životne sredine, čije je očuvanje od životnog značaja naše planete i pojedinaca u njoj. Obrazovno-vaspitne ustanove će kroz realizaciju projekata omogućiti učenicima da se uključe u rješavanje problema i da daju svoj doprinos poboljšanju životne sredine  na nivou na kojem mogu da se vide opipljivi rezultati- navode iz CEDIS-a.

Obrazovno - vaspitne ustanove mogu aplicirati isključivo sa jednim projektom u nekoj od sljedećih oblasti: energija, zaštita životne sredine, biodiverzitet, školsko dvorište, otpad i klimatske promjene, a krajnji rok za prijavu je 20. oktobar 2023. godine. CEDIS pomenuti projekat finansira sa 15 hiljada eura, a obrazovno-vaspitna ustanova po projektu može dobiti maksimalan iznos od tri hiljade eura.

- Komisija u kojoj su predstvanici CEDIS-a, Zavoda za školstvo, NVO sektroa i Minsitarstva eklogeije, prostornog planiranja i uređenja prostora će odabrati najboje projekte, najkasnije do 21. novembra 2023. godine, vrednujući: inovativnost, uticaj projekta, kvalitet predloga, pristup i metodologiju, povezanost sa kurikulumom, promociju projekta i održivost. Vremenski period za implementaciju projekta je kraj nastavne 2023/2024. godine. Obrazovno-vaspitne ustanove dokumentaciju mogu dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem pošte na adresu: Crnogorski elektrodistributivni sistem sa naznakom za konkurs “Energija podvučeno zelenom”, ulica Ivana Milutinovića broj 12, 81000 Podgorica- pojašnjeno je iz CEDIS-a.

Partneri na Projektu „Energija podvučeno zelenom” su Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori (ECOM) i Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) koji sa Zavodom za školstvo realizuju Program „Eko škole“ u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:18