Nađeši i Damjanović / - MF
18/09/2023 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović: Kredibilni investitori mogu računati na partnertsvo i podršku vlade

Na sastanku sa ambasadorom Mađarske najviše razgovarano o dosadašnjim projektima realizovanim u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović danas se sastao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem sa kojim je razgovarao o uspješnoj i otvorenoj bilateralnoj saradnji između dvije države.

Budući da je Mađarska među najvećim investitorima u Crnoj Gori, na sastanku je najviše razgovarano o dosadašnjim projektima, realizovanim u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, kao i izazovima sa kojima se mađarske kompanije suočavaju u okviru poslovanja u našoj državi.

Takođe su analizirane mogućnosti potencijalnih ulaganja, uz ocjenu ambasadora Neđešija da Mađarska ostaje posvećena internacionalizaciji poslovanja mađarskih kompanija, te da se Crna Gora veoma visoko kotira na listi omiljenih investicionih destinacija među mađarskim privrednicima.

Ministar Damjanović poručio je da svi kredibilni investitori, zainteresovani za ulaganje u našu zemlju, mogu računati na pouzdano partnertsvo, podršku i otvorenost Vlade Crne Gore.

Na sastanku je zaključeno da se tradicionalno dobra politička i ekonomska saradnja dvije zemlje, u narednom periodu, treba dodatno osnažiti, prvenstveno intenziviranjem bilateralnih ekonomskih pregovora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 16:35