Sa panela ”Biznis info konferencija” / - FOTO: Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore - MOACG
08/04/2024 u 11:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Drecun: Puna zaposlenost mora biti jedan od glavnih ciljeva vlade

Panel diskusija pod nazivom "Biznis info konferencija" u organizaciji NVO Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) održana je u U hotelu Hilton.

U sklopu prvog panela na temu "Kako pokrenuti biznis u Crnoj Gori" govorili su redovni profesor Ekonomskog fakulteta UCG prof. dr Boban Melović, predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Predrag Drecun i predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Slobodan Mikavica.

- Mladi su ključni faktor za unapređenje ekonomske, društvene i demokratske dinamike. Imamo zajedničku odgovornost da stvorimo uslove koji će mladima omogućiti da ostanu i dostojanstveno žive u našoj državi - poručio je predsjednik MOACG David Vukićević u svom uvodnom obraćanju i time otvorio konferenciju.

Drecun: IRF će ubuduće birati projekte koji donose profit, a ne gubitke

Prof. dr Boban Melović, upitan da prokomentariše izazove u bavljenju biznisom, ističe da širenje globalnog tržišta, vještačke inteligencije i mnoštvo novih pojava jesu glavni uzroci za nastanak novih izazova u današnjem poslovnom svijetu.

Predrag Drecun na čelu Odbora direktora IRF-a

- Najplaćenija zanimanja danas su ona koja prije desetak godina nisu ni postojala. Ekološki održive prakse, automatizacija i digitalna transformacija jesu najnoviji trendovi u biznisu - kazao je Melović.

S aspekta države i premijera Vlade, ko god je premijer, puna zaposlenost mora biti jedan od glavnih ciljeva, poručio je Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore Predrag Drecun, dodajući da je premijerov često kritikovan princip paf-paf - "najbolji njegov suštinski potez".

- Nemamo mnogo vremena da gubimo u akademskim raspravama. Razmišljajmo, gurajmo i idemo dalje - istakao je Drecun.

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Slobodan Mikavica prokomentarisao je problem zloupotrebe bolovanja ističući da se takvim postupcima gubi ogroman novac i stvara atmosfera u kojoj ne pomažemo onima kojima je pomoć za vrijeme stvarne bolesti zaista potrebna.

- Uspjeli smo da već promjenimo određene procese u javnom zdravstvu i Ministarstvu - dodao je Mikavica ukazujući na suzbijanje ovoga problema.

Biznis info konferencija je dio projekta "Bussiness education for successful aplication" koji implementira Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, a finansira ga Slovačka agencija za međunarodnu razvojnu saradnju posredstvom mehanizma zvanične razvojne pomoći SlovakAid i Ambasade Republike Slovačke u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:10