/ - FOTO: EPCG
04/01/2024 u 12:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Dobit EPCG rekordna, oko 80 miliona eura

Đukanović je na konferenciji za medije saopštio i da je proizvodnja lani bila rekordna i da je za 15 odsto veća od plana

Elektroprivreda Crne Gore 2023. godinu završila je sa najboljim poslovnim rezultatom ikada, a dobit kompanije će biti od 70 do 80 miliona eura, kazao je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović.

Đukanović je na konferenciji za medije saopštio i da je proizvodnja lani bila rekordna i da je za 15 odsto veća od plana.

- Naše akumulacije na 31.12. 2023. su u plusu za 80.000 MW sati. Kada bi to preveli u novac to bi bilo još osam miliona eura- kazao je Đukanović.

Poslovanje EPCG je kako kaže, opterećeno i troškom plaćanja električne energije povlašćenim potrošačima. Za to je lani izvojeno, kako kaže, skoro 40 miliona eura.

- U prethodnom periodu za vrijeme prije nego što je ova poslovna politika došla na čelo elektroprivrede, veći dio ovih troškova je išao na teret potrošača, ali to se vremenom mijenja na štetu Elektroprivrede Crne Gore. Ja ovu priliku još jednom koristim da podstakne i tužilaštvo, i istraživačko novinarstvo, taj koncept povlašćenih proizvođača koji su dobili enormne cijene koje plaćaju dijelom i građani, a sad najvećim dijelom Elektroprivreda. To je jedan posao koji nije dobar, ni za Elektroprivredu, ni za građane, ali izuzetno dobar i profitabilan za malu grupu ljudi- kazao je Đukanović.

Podsjetio je i da će EPCG popustima za redovne platiše poništiti poskupljenje struje koje je odobreno za CEDIS od oko 5,6 odsto. On je kazao i da EPCG danas ima oko 240.000 redovnih platiša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:50