/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
13/06/2022 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић са црногорским послодавцима: Неопходно је водити социјални дијалог

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је предсједника Црногорског удружења послодаваца Василија Kостића и предсједника Управног одбора Јована Лекића.

Лекић и Костић су представили мисију и циљеве Удружења и предочили амбицију чланства у Социјалном савјету, као репрезента црногорских предузећа у њему, како би на тај начин дали допринос развоју и унапређењу социјалног дијалога на новим основама.

-Црногорско удружење послодаваца представља израз снажне потребе црногорских предузећа за промјеном у вођењу социјалног дијалога и другачијем третирању црногорског бизнис сектора у њему. Удружење тренутно обједињује чланство највећих црногорских компанија са преко 2,3 милијарде еура прихода и више од осамнаест хиљада запослених, који с правом очекују промјене у поменутом правцу- истакли су представници Удружења. 

У обострано корисном разговору, саговорници су се сагласили да је неопходно водити социјални дијалог на новим унапријеђеним основама, у складу са савременом европском праксом и тиме додатно унаприједити друштвено-економски и социјални развој Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:12