/ - GENC CELI
17/05/2024 u 13:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Genc Celi novi predsjednik Asocijacije ovlašćenih privrednih subjekata

Upravni odbor Asocijacije ovlašćenih privrednih subjekata (AEO), koje predstavlja privredne subjekte ekonomijama CEFTA-e u vezi s programom regionalnih Ovlašćenih privrednih Subjekata (AEO), izabrala je novog predsjednika, Genca Celija, stručnjaka za trgovinu i carinu.

On će zamijeniti Tijanu Stefanovic iz RED SPED-a koja je vodila AEO Asocijaciju od njenog osnivanja i imala ključnu ulogu u usmjeravanju organizacije prema svojim ciljevima.

Upravni odbor čine Goran Cerovina, NELT Bosna i Hercegovina, Olgica Nakova, Translog Express, Dragana Stajović, Neregelia, Betim Kryeziu, Golden Eagle i Jovan Mutavdžić, 2B Logistics zajedno sa novoizabranim predsjednikom Gencom Celi-jem.

U prethodnom razdoblju Upravni odbor raspravljao je o ključnim pitanjima poput plana održivosti Asocijacije i daljnjeg razvoja organizacije, posebno u vezi s procesom regrutacije menadžera AEO Asocijacije.

Tokom sastanaka održanih od njihovog izbora u martu, Upravni odbor je potvrdio čvrstu predanost AEO Asocijacije u promovisanju saradnje i napretka u ekonomijama CEFTA-e. Naglašavajući okruženje pogodno za rast i razvoj AEO programa, Odbor je iznio svoju stratešku viziju za nadolazeći mandat.

Osnovana u oktobru 2021. godine od strane privrednih subjekata unutar ekonomija CEFTA-e, AEO Asocijacija se izdvojila kao vodeća snaga u podsticanju diskusija i inicijativa usmjerenih na napredovanje AEO programa u regionu.

AEO Asocijacija je osnovana uz podršku projekta „Podrška regionalnoj ekonomskoj integraciji“, koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Evropske komisije i njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ). Posvećena unaprjeđenju programa Ovlašćenih privrednih subjekata (OPS/AEO) unutar CEFTA-e, AEO Asocijacija sarađuje sa ključnim partnerima kako bi promovisala olakšavanje trgovine, osigurala usklađenost, i povećala konkurentnost poslovanja OPS/AEO-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. maj 2024 18:59