/ Марко Ковачевић, градоначелник Никшића
17/05/2021 u 13:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ковачевић: Општина Никшић издвојиће за пољопривреду око 630 хиљада

Ковачевић и министар Стиjовић разговарали о активностима у области пољопривреде и водопривреде, чиjи jе циљ унапређење те стратешке гране развоjа

Општина Никшић у овоj години ће издвоjити око 630 хиљада еура за развоj пољопривреде и помоћ пољопривредним произвођачима, саопштио jе њен предсjедник Марко Ковачевић на састанку са ресорним министром Александром Стиjовићем.

Из Општине jе саопштено да су Ковачевић и Стиjовић разговарали о активностима у области пољопривреде и водопривреде, чиjи jе циљ унапређење те стратешке гране развоjа.

Стиjовић jе, како се наводи, наjавио конкретне потезе за откуп вишка пољопривредних производа, као и отварање Куће пољопривреде у Никшићу.

Ковачевић jе оциjенио да у наредном периоду посебну пажњу треба посветити пољопривреди, развоjу породичних газдинстава и фарми, као и преради пољопривредних производа.

– Само посвећеним радом, заjедничким дjеловањем и осмишљеном стратегиjом могу се постићи значаjниjи резултати у области пољопривреде, чему ће се тежити у наредном период – закључено jе на састанку.

Стиjовић и Ковачевић састали су се и са представницима Спортско риболовног друштва Никшић и Електропривреде (ЕПЦГ), како би размотрили питање порибљавања jезера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:48