Momčilo Leković / - DEMOKRATE
13/01/2024 u 09:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Leković: Bar dočekao pravdu, 20 miliona eura stiže u gradsku kasu od prinudne naplate u slučaju Maljevik

Opštini Bar i građanima čestitam dobijena sredstva, nadajući se da će njihovo korišćenje biti transparentno i prevashodno u najboljem interesu građana, te da će se sada konačno krenuti sa realizacijom "Projekta Maljevik" koji se već 17 godina sa nestrpljenjem najavljuje i očekuje, poručio je poslanik Demokratske Crne Gore

Račun Opštine Bar za nekoliko dana biće uvećan za skoro 20 miliona eura što je rezultat postupka prinudne naplate neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku koji se vodio pred Javnim izvršiteljem Veselinom Šćepanovićem, a na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Baru od 28. juna 2013. godine, kojom je investitor odnosno kompanija "Sonuba Montenegro” DOO bila u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 eura, bez pripadajućih kamata, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Leković.

- Potvrdu da su sredstva (glavnica duga i kamate) u iznosu od skoro 20 miliona eura već na računu Javnog izvršitelja i da će za nekoliko dana biti transferisana Opštini Bar dobio sam i od samog izvršitelja koji je godinama vodio ovaj postupak. Smatram da je ovo jako važan dan, istorijski dan za grad i sve građane jer su nakon deceniju građani Bara konačno dočekali pravdu i dobili ono što im po zakonu i pravosnažnoj presudi pripada, saopštio  je Leković.

Kako je dodao, čvrsto vjeruje da je snažan pritisak javnosti, koji je godinama vršen, a koji je naročito inteziviran posljednjih mjeseci kada su i institucije (SDT) počele da se bave slučajem Maljevika, te promjena političke i društvene klime u kojoj više nema nedodirljivih pojedinaca, uticali i snažno doprinijeli da se pravosnažna i izvršna presuda u slučaju Maljevika u konačnom izvrši, a Opština Bar naplati.

- Opštini Bar i građanima čestitam dobijena sredstva, nadajući se da će njihovo korišćenje biti transparentno i prevashodno u najboljem interesu građana, te da će se sada konačno krenuti sa realizacijom "Projekta Maljevik" koji se već 17 godina sa nestrpljenjem najavljuje i očekuje, poručio je Leković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:54