/ PHOTO BY VADIM BOZHKO ON UNSPLASH
09/01/2024 u 13:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo će kontrolisati jednostavne nabavke

Iz ovog Vladinog resora saopštili su da su krajem prošle godine donijeli Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o načinu sprovođenja jednostavnih nabavki

Ministarstvo finansija kontrolisaće od 1. januara jednostavne nabavke kroz vršenje monitoringa postupka.

Iz ovog Vladinog resora saopštili su da su krajem prošle godine donijeli Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o načinu sprovođenja jednostavnih nabavki.

- Navedena kontrola podrazumijeva mogućnost podnošenja Zahtjeva za vršenje monitoringa postupka jednostavne nabavke u roku i na način propisan ovim pravilnikom- navodi se u saopštenju.

Jednostavne nabavke podrazumijevaju nabavku roba i usluga procijenjene vrijednosti na godišnjem nivou jednake ili veće od 8.000 eura, a manje od 25.000 eura, odnosno, nabavku radova procijenjene vrijednosti na godišnjem nivou jednake ili veće od 8.000 eura, a manje od 40.000 eura.

- Na ovaj način omogućena je zaštita prava ponuđača koji učestvuju u postupcima jednostavne nabavke radi sprječavanja kršenja osnovnih principa javnih nabavki i eventualnih nepravilnosti u sprovođenju ovih postupaka. Navedeno obustavlja sve radnje naručioca do okončanja pravnog postupanja Ministarstva finansija- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:11