/ FOTO FACEBOOK OMER BAJRAKTARI
22/08/2023 u 18:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Raskinut ugovor sa vlasnikom plaže "Royal beach" zbog paljenja otpada

Ranije je tim povodom Komunalna policija izrekla kaznu zakupcima te plaže od 700 eura, a Uprava za inspekcijske poslove od 2.600 eura

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom donijelo je odluku o raskidu Ugovora o zakupu kupališta “Royal beach" na Velikoj plaži. Ova rigorozna sankcija uslijedila je zbog nekontrolisanog odlaganja i paljenja otpada u zaleđu i na dinama tog kupališta početkom ovog mjeseca.

Ranije je tim povodom Komunalna policija izrekla kaznu zakupcima te plaže od 700 eura, a Uprava za inspekcijske poslove od 2.600 eura, piše Ulcinj info.

Konstatujući da je nedopustivo i za svaku osudu ovakvo ponašanje i poslovanje zakupaca plaže "Royal beach" predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari je rekao da se nelegalno odlaganje otpada i paljenje istog, uništavajući dine i ostali zaštićeni prostor, a ujedno rizikujući požare ogromnih razmjera, neće tolerisati.

Bajaraktari je kazao da pozdravljaju odluku N. P "Pomorska dobra" radi raskidanja ugovora o korišćenju "Kraljevske" plaže.

- Ova odluka šalje jasnu poruku svim turističkim radnicima da neće biti dozvoljeno ponižavanje lokalnih i državnih institucija- napisao je Bajraktari na Fejsbuku.

Istakao je da "bahato uništavanje životne sredine, kao i stvaranje loše slike za Ulcinj kao turističku destinaciju gdje se ne poštuju pravila elementarnog odlaganja otpada, je nedopustivo".

Bajaraktari je kazao da pozdravljaju odluku N. P "Pomorska dobra" radi raskidanja ugovora o korišćenju "Kraljevske" plaže.

Podsjetimo, načelnik Komunalne policije Amir Mehmeti ranije je saopštio medijima da je nedopustivo je i za osudu ponašanje i poslovanje vlasnika plaže "Royal beach" na Velikoj plaži u vezi odlaganja otpada u zaleđu i na dinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 14:27