/ - URA
29/03/2024 u 17:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Spajiću je meritokratija smjena kadrova

Spajić je pri formiranju 44. Vlade obećao meritokratiju koja se do sada ogledala samo u smjeni kadrova, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

- Jedno od glavnih Spajićevih obećanja datih u izbornoj kampanji je bilo da će se u potpunosti zalagati za meritokratiju, odmah nakon dolaska na vlast i formiranja 44. Vlade građanke i građani svakodnevno imaju prilike da gledaju kako ta Spajićeva meritokratija izgleda na djelu. Redom se smjenjuju svi kadrovi, često i preko protivustavnih izmjena zakona, koji su postigli istorijske rezultate u državnim preduzećima, a na njihova mjesta vrlo često dolaze kadrovi bivšeg režima. Tako smo bili svjedoci smjena članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore koji je ostavio na računu 80 miliona eura, a juče smo imali priliku da vidimo i smjenu članova Odbora direktora Aerodroma Crne Gore koji ostavljaju na računu preko 24 miliona eura", saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

- U protekle tri godine menadžment Aerodroma Crne Gore uspio je da dovede kompaniju sa 700 hiljada eura na računu na sadašnjih preko 24 miliona eura. Takođe, u tom periodu broj putnika je ubrzano rastao, što je kulminiralo 2023. godine kada je Aerodrom Podgorica ostvario rekordni rezultat, značajno bolji nego do sada rekordne 2019. godine, dok je Aerodrom Tivat zbog geopolitičke situacije izazvane ratom u Ukrajini zabilježio nešto lošiji rezultat - saopštili su iz URA.

Jelena Maraš predsjednica Odbora direktora Aerodroma Crne Gore

Oni su istakli da Spajić ovakvim smjenama jasno poručuje svim profesionalnim kadrovima da bez obzira kakve oni rezultate ostvarivali da će biti bitno samo to jesu li njemu i njegovom ujaku po volji ili ne.

- Na kraju, najbitnije je da državna preduzeća ostvaruju što bolje rezultate i tako generišu novu vrijednost koja će omogućiti dalji razvoj naše države. Vidjeli smo rezultate državnih preduzeća za vrijeme Vlade Dritana Abazovića, a jedva čekamo da vidimo kakve će rezultate ostvarivati za vrijeme Spajićeve vlade - zaključili su iz URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:58