/ - Dan
14/09/2023 u 15:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za remont vagona dva miliona eura

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Admir Šahmanović, podsjetio je da se nakon deset godina ušlo u ozbiljnu priču o investicijama u željezničku infrastrukturu

Vlada je usvojila Informaciju o zaključenju ugovora o garanciji za kreditni aranžman između Željezničkog prevoza (ŽPCG) i Specijalizovane finansijske institucije za finansiranje, nabavku i opravku voznih sredstava (EUROFIME) u iznosu od dva miliona eura.

Radi se o potrebi urgentnog generalnog remonta voznih sredstava koja se koriste za željeznički putnički saobraćaj.

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, kazao je na sjednici Vlade da se radi o investiciji u remont kola-vagona za potrebe ŽPCG, u iznosu od dva miliona eura.

- Pravni osnov za izdavanje ova garancije je Zakon o budžetu za ovu godinu, gdje je ta garancija i predviđena - kazao je Damjanović.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Admir Šahmanović, podsjetio je da se nakon deset godina ušlo u ozbiljnu priču o investicijama u željezničku infrastrukturu.

- Prošle sedmice smo aplicirali u okviru Zapadno-balkanskog investicionog okvira sa projektom finansiranja rekonstrukcije pruge od Podgorice do Bara i tražili grant od 112 miliona eura - dodao je Šahmanović.

On je rekao da se nadaju pozitivnom odgovoru kolega iz Evropske komisije, napominjući da se uz potpisivanje kolektivnih ugovora u ovom sektoru stiču uslovi za značajno unapređenje uslova rada u ovoj oblasti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. novembar 2023 09:08