CBCG Banka Francuske / - CBCG
03/07/2023 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žugić sa predstavnicima Banke Francuske: Jačanje saradnje u narednom periodu

Žugić je prezentovao sagovornicima ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na bankarski sistem, kao i aktivnosti koje Centralna banka preduzima na planu približavanja Crne Gore Evropskoj uniji

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sa saradnicima sastao se danas sa predstavnicima Banke Francuske - direktorom Instituta za bankarstvo i finansije Jean-Lucom Quémardom i šefom Sektora u Institutu Stéphaneom Gourdetom.

Žugić je prezentovao sagovornicima ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na bankarski sistem, kao i aktivnosti koje Centralna banka preduzima na planu približavanja Crne Gore Evropskoj uniji. On je istakao da su za CBCG posebno važne oblasti supervizije, platnog sistema, te sprečavanja pranja novca.

- Imajući u vidu da je Crna Gora zemlja kandidat za ulazak u Evropsku uniju, Banka Francuske je veoma zainteresovana za unapređenje bilateralno tehničke saradnje sa vašom institucijom, istakao je Quémard i dodao da je ova posjeta organizovana upravo sa ciljem sagledavanja modaliteta buduće saradnje između dvije instutucije.

U nastavku dana predstavnici Banke Francuske i CBCG razgovaraće o konkretnim predlozima za uspostavljanje i jačanje saradnje u narednom periodu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:27