Дабовић осуђен за убиство / -Дабовић осуђен за убиство
24/03/2021 u 23:27 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дејану Дабовићу доживотна робија

Новљанин Дејан Дабовић, који је оптужен за убиство своје бивше дјевојке Душке Јоцовић у Новом Саду крајем децембра 2019. године, осуђeн је на доживотну робију, рекла је предсједник вијећа судија Ивана Јосифовић. Пресуда је изречена у новосадском Вишем суду.
– Дејане, освета вам је донијела на један дан задовољство, а опроштај за читав живот. Ви га ни сада нисте затражили – обратила се на крају суђења судија Дабовићу.
Како „Курир” пише, су​дија је рекла да је суд оцијенио да је Дабовић особа која примарно задовољава своје жеље, своје подстицаје, не поштује социјалне норме средине којих jе јако свjесан, те да jе особа која нема осjећања, ни емпатије, ни кривице, ни кајања.
Дабовић је неколико дана прије убиства боравио у једном хотелу у Новом Саду. Он је од бивше дјевојке тражио да се помире и наставе емотивну везу иако је она и раније с њим имала проблема и пријављивала га полицији. Он је бившу дјевојку неколико пута убо ножем, а потом побјегао, оставивши је на плочнику са смртоносним повредама, услед којих је убрзо дошло и до искрвављења. Како су пренијели српски медији, грађани су затекли Душку како лежи рањена на плочнику у Улици Алексе Шантића.
– Очигледно је да је он дуже вријеме планирао ово кривично дјело. Он је све то чинио без осјећања, свјестан патње коју она трпи, а ни сада се код њега ниједног тренутка није видјело или примијетило кајање, те тужилаштво тражи да га суд прогласи кривим и осуди на доживотну робију, имајући у виду да код окривљеног нема кајања у току цијелог главног претреса – рекао је тужилац прекјуче, преноси „Курир”.
​Ж.Б.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:14