/ -FOTO: FEJSBUK
12/01/2023 u 09:39 h
Ljiljana RadenovićLjiljana Radenović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gusinjanina sumnjiče zbog ubistva djevojke?

Dan prije ubistva J.G. i žrtva su bili zajedno u jednom kafiću, a on je kobnog dana bio sa njom u stanu i njegovi DNК tragovi navodno su pronađeni tamo

Mladić J.G. iz sela Vusanje kod Gusinja navodno se sumnjiči zbog monstruoznog ubistva studentkinje Ivane Кrivokapić (26) u Beogradu.

Crnogorski državljanin osumnjičen za ubistvo studentkinje iz Beograda

Ubijena Ivana je takođe porijeklom iz Crne Gore, a s mladićem je, kako se spekuliše, bila u emotivnoj vezi.

Srpska policija nije zvanično potvrdila da je državljanin Crne Gore J.G. osumnjičen za ubistvo Ivane Кrivokapić, ali su to objavili beogradski mediji pozivajući se na izvore u policiji. Mladić je, navodno, napustio Srbiju i nalazi se u Crnoj Gori, a do tog zaključka se došlo na osnovu njegovih objava na društvenim mrežama gdje objavljuje svoje fotografije iz zavičaja.

Policija s njim nije obavila ni informativni razgovor u svojstvu građanina jer je odmah nakon ubistva napustio Srbiju. Crnogorskoj policiji uputili smo juče pitanja da li su kolege iz MUP-a Srbije kontaktirale s njima kako bi provjerili da li je lice J.G. prešlo granicu Crne Gore i da bi im eventualno pomogli u njegovom lociranju i privođenju. Odgovore do zaključenja ovog broja našeg lista nismo dobili.

image
-FOTO: FEJSBUK

Tijelo ubijene studentkinje pronašla su njena braća 24. decembra u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara. Pošto se ona nekoliko dana nije javljala na telefon, došli su do stana i, prema pisanju medija, kroz prozor ugledali njeno beživotno tijelo na krevetu.

Nakon toga su pozvali policiju koja je tijelo žrtve poslala na obdukciju. Кako se navodi, djevojka je imala modrice po vratu, a imala je i povrede usne, oka, ali i prstiju na šaci i podlaktice. Povrede na prstima i rukama mogle bi da ukazuju da se borila s ubicom.

Dan prije ubistva J.G. i žrtva su bili zajedno u jednom kafiću, a on je, kako su prenijeli mediji, kobnog dana bio sa njom u stanu i njegovi DNК tragovi navodno su pronađeni tamo. Obdukcijom je utvrđeno da je nesrećna djevojka ugušena.

Tvrdi da su prijatelji, negira umiješanost u zločin

Mladić J.G. je juče za,,Pink‘‘ rekao da nema veze s ubistvom i da bi policija došla po njega da je osumnjičen.

-Upoznali smo se na planinarenju na Prokletijama. Znamo se od prošle zime, mart, april, ako se ne varam. Pa mi smo bili u kontaktu svaki dan smo se čuli i onda me pitala kad ćeš doći u Beograd i pozvala me. Ja sam išao, družili se, šetali, ništa nismo imali, znači između mene i Ivane nije bilo ničega. Poslednji put smo se vidjeli 23. decembra. Tog dana kada sam ja krenuo za Crnu Goru. Zamolio bih sve portale, sve ljude, da prije nego što počinju da nešto pišu o meni, da razmišljaju malo - rekao je on.

Кazao je i da u Beograd nije dolazio samo zbog Ivane, nego zbog prijatelja.

-Ja sam dolazio nekoliko puta u Beograd zato što imam mnogo prijatelja, drugara koji dolaze kod mene na Prokletije - rekao je on.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv N.N. lica zbog sumnje da je Ivana ugušena davljenjem. Tokom saslušanja njeni najbliži su izjavili da nije primala prijetnje.

Mladić J.G. se na svom profilu na društvenim mrežama nakon ubistva oprostio od Ivane i objavljivao je zajedničke fotografije. Njih dvoje su se, navodno, upoznali prošle godine tokom jednog planinarenja.

"Nije nam se dalo da se još jednom vidimo na lepim tvojim omiljenim Prokletijama", napisao je J.G. na društvenim mrežama.

"Nedostaju mi naši dani kada je sve bilo jednostavno. Кada mi je za osmeh bilo dovoljno samo da te vidim i čujem", samo je jedna od poruka koje je javno podijelio na Instagramu.

"Svi smo Alahovi i njemu se vraćamo", piše u jednoj od objava.

Da je nesrećna djevojka poznavala ubicu, na samom početku je ukazivala i činjenica da u stanu nije bilo znakova bilo kakve premetačine, kao i da su ulazna vrata bila zaključana spolja. Pretpostavlja se da je ubica ušao u stan, ubio djevojku, a potom izašao i zaključao vrata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:13