Zatvor, ilustracija / -MIćKO VUJISIć
23/02/2024 u 18:51 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz zatvora pušten policajac osumnjičen za pokušaj ubistva: Koprivica za slobodu platio 600.000 eura

Nemanja Koprivica je sin nekadašnjeg policijskog funkcionera Duška Koprivice, dok јe Željko Radulović sin kontroverznog Ranka Radulovića, kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je jedan od organizatora višečlane kriminalne grupe

Policajac iz Nikšića Nemanja Koprivica juče je napustio istražni zatvor u Spužu po pravosnažnosti rješenja Višeg suda kojim je prihvaćeno jemstvo od 606.000 eura, kojim je rodbina optuženog garantovala da neće pobjeći ukoliko se nađe na slobodi.

Koprivica јe bio u pritvoru od sredine jula 2022. godine zbog sumnje da je pokušao ubistvo Željka Radulovića, Nikole Mandića i Andrije Božovića. Iz suda je saopšteno da je Koprivica uz jemstvo pušten na slobodu uz mjere nadzora obaveznog javljanja policiji i zabrana napuštanja mjesta boravka.

Nemanja Koprivica je sin nekadašnjeg policijskog funkcionera Duška Koprivice, dok јe Željko Radulović sin kontroverznog Ranka Radulovića, kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je jedan od organizatora višečlane kriminalne grupe koja je sa pripadnicima "škaljarskog" i "skadarskog" kriminalnog klana planirala likvidaciju bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, više bivših funkcionera policije i članova "kavačkog klana". Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, i Duško Koprivica i njegov drugi sin Strahinja bili su na spisku za odstrel višečlane kriminalne grupe, čiji je jedan od osnivača, navodno, Ranko Radulović.

Za slobodu Nemanje Koprivice garantovala јe njegova rodbina u nekretninama za koje je procijenjeno da vrijede 606.000 eura.

Prema navodima iz optužnice, Koprivica je 13. jula 2022. godine, 11 minuta iza ponoći, kod Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, izašao iz automobila i nakon svađalačkog obraćanja Raduloviću i fizičkog sukoba s njim i dvojicom njegovih drugova ispalio tri metka. Dva metka su pogodila Radulovića u predjelu kuka i lijeve noge, nanoseći mu teške tjelesne povrede. Nakon incidenta, Koprivica je pobjegao, ali se sedam dana kasnije predao policiji.

Radulović je u istrazi ispričao da se te noći vozio sa dvoјicom drugova po gradu, a oko ponoći su otišli do manastira, gdje su sjeli na jednu klupu i pozvali dvije drugarice. U jednom trenutku, kako јe rekao, pored njih je prošlo tamno vozilo, a ubrzo je čuo kako mu neko dovikuje: "Raduloviću, odakle ti ođe?".

– Uslijedile su i psovke. Okrenuo sam se i vidio dva momka koji su već bili blizu. Jedan od njih me je udario u glavu. Zateturao sam se i na trenutak mi se pomutilo. Sledeće što sam vidio je da se Andrija i Nikola čupaju sa tim momcima – ispričao je Radulović.

Kazao јe da je nakon udarca u glavu krenuo da se udaljava, ali je onda začuo pucnje.

Prvi metak ga je s leđa pogodio u lijevo koljeno, a sledeći u donji dio leđa. Radulović je kazao i da je primio treći metak dok je bio na tlu, ali tu njegovu tvrdnju opovrgao je nalaz medicinske struke. Božović mu je prvi prišao i pokušao rukom da zaustavi krvarenje, a onda su ga drugovi prevezli do bolnice.

​Odali ih telefonski razgovori

Radulović, Mandić i Božović su i u istrazi i pred sudom tvrdili da ne poznaju napadače, ali presretnuti telefonski razgovori obavljeni ubrzo nakon ranjavanja opovrgli su njihove iskaze. Presretnuti telefonski razgovori optuženog Koprivice sa članovima porodice potvrdili su sumnje tužilaštva da je on osoba koja je teško ranila Željka Radulovića.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:25