/ foto: srđa boljević - ilustracija
03/07/2023 u 13:27 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kan sproveden radi svjedočenja: Petar Lazović mi je oduzeo vozilo 2020. pred izbore

Specijalna državna tužiteljka Nataša Bošković je kazala sudu da je u toku izdvajanja SKY komunikacija koje će biti predložene kao dokaz u ovom postupku

U Podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje Lazaru Iliću i grupi koji su optuženi za planiranje likvidacije Marka Ljubiše Kana 2021. godine. Nakon što je sud duže vremena pokušavao da obezbijedi prisustvo Marka Ljubiše Kana u svojstvu svjedoka- oštećenog, njega je danas sprovela budvanska policija. Pored Ilića optužen je i Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečak i Nikola Mileković koji je u bjekstvu.

Савић негирао ранији исказ: Кан требао да буде убијен по налогу "Пиране" и "Предатора"

Ljubiša Kan  je dao iskaz pred sudijom Vesnom Kovačević i ostaao je pri ranijem iskazu koji je dao u SDT. 

- Tada sam vozio mercedes G klase. Bio sam više puta meta napada, jednom ranjen. Blindirano vozilo vozim radi konfora, ne radi bezbjednosti. Sa Goranom Slovinićem sam u prijateljskim odnosima- dio je njegovog ranijeg iskaza koji je sudija pročitala. 

Na pitanja specijalne državne tužiteljke Nataše Bošković, Kan je kazao da ga nisu zvali nikad u CB Budva kako bi mu saopštili da mu je ugrožena bezbjednost.

- Oduzeto mi je vozilo bilo. Specijalni tim ga je oduzeo pred izbore 2020.godine. Tada su mi vozilo oduzeli ovi što su uhapšeni  službenici policije, Petar Lazović- kazao je na pitanje tužiteljke i suda.

On je naveo da ne  poznaje nikog od optuženih i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju.

Svjedok Nenad Abramović, sproveden iz spuškog zatvora,  je pred sudom rekao da ostaje pri ranijem iskazu. Prvo je kazao da ne vidi sumnjivo lice među optuženima, a koje je zapazio kritičnog perioda u Budvi. 

- Sjećam se jednog debelog Savića. Ne vidim ga sad ovdje. Mnogo je bio nervozan. Ne vidim ga, ako nije msršao u međuvremenu- prvo je kazao svjedok.

On je nakon roga  prepoznao optuženog  Strahinju Savića kao jednog od dva lica za koja je u SDT naveo da su bili sumnjivi i da su se kretali oko kafića i kladionica gdje su on, Goran Slavnić i Kan boravili.  Rekao je da ga nije prvo primjetio među optuženima.

- Marko Ljubiša ima nadimak, Kan. Tako ga zovu svi u društvu. On nije baš često dolazio u taj lokal i kladionice kod SC Budva, zadržavao se po sat vremena. Slovinić jeste, svakodnevno, zadržavao se i po 4, 5 sati. Meni je ovon lice (Optuženi Savić) bilo sumnjivo, grickalo je nokte, izlazilo je na  svakih pet minuta, igrao tiket sa dva eura da dobije četiri...Ja sam otišao da se ošišam, a  Goranu sam rekao da obrati pažnju. Kada sam se vratio saznao sam, da je ovon lice uhapšeno- kazao je svjedok.

NAVODI OPTUŽNICE

Prema navodima optužnice, Lazar Ilić je trebao da ubije Kana, Prijatelj od Goran Slovinić. je 22. janura 2021. zaustavio Strahinju Savića i tražio od njega da mu kaže ko ga je poslao jer je prethodno primjetio da se ovaj optuženi ponaša sumnjivo i već dva dana nadgleda lokal,,Kadmo” u kojem je boravio.

Verbalni konflikt Slovinića i Savića registrovali su policajci koji su se nalazili u blizini. Nakon toga je on priveden. Pored Ilića i Savića na optužnici su Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković koji se nalazi u bjekstvu

Prema navodima optužnice, Ilić, Savić,Milićević, Klečko i Mileković su tokom 2020. Godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala za sada nepoznata osoba sa nadimkom Džoni.

Pored osoba koje se nalaze na optužnici članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji prihvatila su za sada i druga neidentifikovana lica sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i drugi.

Džoni sa Vračara je bio zadužen za planiranje i finansiranje izvršenja najtežih krivičnih djela. Savića je imao zadatak da prati i opservira kretanje mete.

Grga i Klečak su se prihvatili izvršioce krivičnih djela prevoze preko graničnih prelaza i povezuju sa drugim članovima kriminalne organizacije.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:06