/ -FOTO: OPšTINA BERANE
22/02/2023 u 06:30 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Komšijski sukob u beranskom naselju Hareme: Zbog međe "radili" noževi, šipke i štake

Dugogodišnja svađa oko zemljišne međe između porodica Adrović i Zekić umalo se završila kobno

Pred vijećem sudije bjelopoljskog Višeg suda Dragana Mrdaka nastavljen je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv Miljana Zekića iz Berana, koji se tereti za krivično djelo ubistvo u pokušaju, i protiv njegovih sugrađana Raifa i Alisa Adrovića, kojima se sudi zbog više krivičnih djela laka tjelesna povreda.

Održana je rekonstrukcija na mjestu dešavanja u Beranama i saslušani su svi okrivljeni, koji su negirali izvršenje krivičnih djela.

Prema optužnici, dugogodišnja svađa oko zemljišne međe između porodica Adrović i Zekić u beranskom naselju Hareme umalo se završila kobno.

– Do incidenta je došlo 29. jula prošle godine kad je Zekić pokušao da liši života Alisa Adrovića. Nožem oštrice deset do petnaest centimetara nanio mu je lake tjelesne povrede u predjelu glave i tijela u vidu dvije ubodne rane. Optuženi Raif Adrović je istog dana na istom mjestu lako tjelesno povrijedio Zekića kad ga je drvenom šipkom udario po desnoj ruci i lijevom oku i nanio mu lake tjelesne povrede. Takođe, na istom mjestu je lako tjelesno povrijedio Milenu Zekić, koju je drvenom štakom udario po glavi i nanio joj laku tjelesnu povredu. Adrović je na istom mjestu počinio još jedno krivično djelo kad je Miomira Zekića udario drvenom štakom po glavi i nanio mu laku tjelesnu povredu, dok je Aleksu Zekića lakše povrijedio udarajući ga drvenom štakom. Okrivljeni Alis Adrović je istog dana, u isto vrijeme, lako tjelesno povrijedio Miljana Zekića, kad ga je metalnom štanglom udario po tijelu, a onda je lako povrijedio i Milenu Zekić, koju je štanglom udario po desnom ramenu, dok je Aleksu Zekića štanglom udario po glavi – piše u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:42