/ -фото: МУП
20/05/2021 u 10:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић и Абазовић посјетили специјалне јединице полиције

Абазовић је саопштио да је на полицијским службеницима највеће бреме које носи Црна Гора на свом путу ка Европској унији

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, в.д. директора Управе полиције Зоран Брђанин, министар Унутрашњих послова Сергеј Секуловић и дирекор Агенције за националну безбједност Дејан Вукшић и министар финансија Милојко Спајић посјетили су јутрос Сектор посебне намјене ( ПЈП, ПТЈ И ЈПЛ ), сазнаје незванично портал Дан.

Припадници ПЈП и ПТЈ су присутнима представили активности које спроводе у случајевима борбе против тероризма и активности које примјењују када дође до нарушавања јавног реда и мира у већем обиму. Представници власти су послали поруку да ће бити настваљена борба против криминала и корупције.

image
-фото: МУП

- Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и в.д. директор Управе полиције Зоран Брђанин, угостили су на кампу на Златици премијера Здравка Кривокапића, потпредсједника Владе Дритана Абазовића, в.д. директора Агенције за националну безбједност Дејана Вукшића и министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића.  У полицијском кампу и на стрелишту на Ћемовском пољу изведена је показна вјежба Управе полиције, Сектора полиције посебне намјене, уприличена уочи сјутрашњег државног празника, 21. маја – Дана независности- саопштено је из МУП-а.

image
-фото: МУП

- Да смо на правом путу показује Извјештај о напретку Црне Горе, који је јуче представљен у Европском парламенту, у којем смо похваљени за борбу против организованог криминала и за напредак у међународној полицијској сарадњи. Препознат је и напредак у јачању капацитета и професионалности полиције.Обавезујемо се да ћемо унаприједити животни стандард полицијских службеника, што је једна од главних претпоставки очувања вашег интегритета- казао је Секуловић. 

image
-фото: МУП

 Кривокапић истакао је да је Влада чији је премијер покренула  талас реформи који треба да захвати цијело друштво и све његове сегменте и чиниоце, али и да заслужи и чува повјерење грађана.

- Управа полиције, Министарство унутрашњих послова и Влада, желе да направе такав систем мониторинга у оквиру полицијских снага, да сваки профезионализам, спретност и спремност, свако узорно понашање буде награђено и афирмисамо на разне начине, а све оно што води ка деградирању професије и институције да буде кажњено. Војска и полиција су системи у којима је по природи посла, могуће сасвим егзактно утврдити и одвојити успјехе од неуспјеха и примјереност од непримјерности и зато очекујем да ћемо изградити сарадњу која ће врло брзо дати резултате на општедруштвену корист и задовољство- казао је Кривокапић. 

image
-фото: МУП

Абазовић је саопштио да је на полицијским службеницима највеће бреме које носи Црна Гора на свом путу ка Европској унији.  

image
-фото: МУП

- Више сам него сигуран да ћете одговорити задатку. Ви сте одговорни само Уставу, законима и грађанима Црне Горе. Желимо деполитизовану и професионалну полицију, која ће служити свим грађанима и која ће повећати општу сигурност уочи туристичке сезоне. Сигуран сам да ће полиција дати свој допринос за улазак Црне Горе у Европску унију- закључио  је Абазовић.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 21:25