/ Радоје Звицер
03/07/2021 u 14:58 h
Marko VešovićMarko Vešović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милиони породице Радоја Звицера на рачуну фирме ЦГМН у Словачкој

Словачки портал "akualiti.sk" објавио је приказ фирми које припадају фамилији Звицер, а утврђено је да породица вође "кавчана" већ три године послује у три различите компаније у овој земљи

Породица Радоја Звицера, кога балкански медији, позивајући се на полицијске податке, означавају као вођу "кавачког клана", има неколико фирми у Словачкој у чијем пословању се помињу милионски износи, пренио је јуче словачки портал "akualiti.sk". Како се наводи у чланку, у коме су приказане фирме које припадају фамилији Звицер, утврђено је да породица вође "кавчана" већ три године послује у трима различитим компанијама са сједиштем у источној Словачкој.

– Постепено су се у њима као једини власници појављивали Звицерова снаха Маја, таст Небојша Сеферовић и још једна жена, вјероватно њему блиска. Почетком прошле године у Словачкој се појавио траг Звицера – ријеч је о њиховим економским интересима, породица овде вјероватно започиње посао. Маја Звицер, супруга Горана Звицера, Радојевог брата, прва се пријавила у Привредни регистар у јануару 2020. године. Маја Звицер је власница фирме ЦГМН, чије се сједиште налази у изнајмљеним просторијама у селу Бреков. Viktor Mochnač, предузетник, био је генерални директор њене компаније, а годинама пружа консултантске и економске услуге. То укључује оснивање или привремено управљање компанијама за стране клијенте или инвеститоре – наведено је у чланку.

image
Чланови породице Звицер и са њима повезане фирме у Словачкој

Mochnač је за поменути портал саопштио да је Маја Звицер у сједишту фирме била једном или два пута због обраде докумената.

– На пословање компаније утицала је корона криза и ограничила га. Уопште ме није звала више од годину – рекао је Mochnač.

Он је директор још једне словачке компаније Звицерове уже породице. Тврди да ништа не зна ни о каквим клановима и сумњивим пословима.

– Сад кад сам чуо, морам да верификујем ове податке. Нико ме није обавијестио о могућем безбједносном ризику – казао је Mochnač.
Према информацијама "akualiti.sk", компанија ЦГМН бави се трговином потраживањима.

– У финансијским извјештајима за 2020. годину наводи се да се имовина састоји од потраживања од купаца од приближно 750 хиљада еура и да је на банковном рачуну имала додатних 345 хиљада еура у готовини. На страни пасиве, с друге стране, пријавила је обавезе према трговинским партнерима од скоро 1,1 милион еура. Извјештај о добити и губитку ЦГМН такође показује да је дио пословних трансакција компанија обављала у страним валутама – наводи се, између осталог, у чланку словачког портала.

Могуће да се крије у Јужној Америци

Како наводи словачки портал, Радоје Звицер је тренутно један од најтраженијих осумњичених криминалаца на Балкану.

– Србија, а касније и његова матична држава Црна Гора, расписале су међународну потјерницу. Вјероватно га крију његови пословни партнери у Јужној Америци – пише у чланку,,актуалити.ск".

Истиче се да је предсједник Србије Александар Вучић објавио рат "кавачком" нарко-клану и његовом наводном шефу Звицеру.

 

Како се истиче, мјесец након Маје Звицер, односно у фебруару прошле године, црногорски бизнисмен Небојша Сеферовић из Котора појавио се у словачком привредном регистру. Према информацијама "akualiti.sk", он је таст Радоја Звицера, то јест, отац његове супруге Тамаре Звицер.

– Прошле године Сеферовић је преузео постојећу компанију Екус – пише у чланку.
Наводи се да је Mochnač такође генерални директор компаније Рад, која је основана у августу 2020. године, а сједиште јој је у хотелу у мјесту Вранов над Топлоу.

– Њен власник је извјесна Митра Ћаћић, која своје пребивалиште наводи на истој адреси у старом граду Котору као и отац Тамаре Звицер – Небојша Сеферовић – наведено је у чланку о пословању породице Радоја Звицера у Словачкој.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:09