24/08/2021 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НП Скадарско језеро: Спријечен нелегалан излов рибе струјом

Из НПЦГ додају да су сва средства привремено одузета а поднијета је пријава Центру безбједности Подгорица

Како је саопштено из Националних паркова Црне Горе, Надзорници Службе заштите парка Скадарско језеро су јуче приликом редовне контроле акваторијума у реону Грможур примијетили метално пловило са НН лицима у нелегалном излову рибе струјом, преноси портал РТЦГ.

-Током потјере, два НН лица која су носила заштитне маске-фантомке, су одбацили сонду, напустили пловило и побјегли у правцу села Врањина. На пловилу је затечен ванбродски мотор (Yамаха 150КС), сонда, резервоар са горивом и сакови за чување рибе- наводи се у саопштењу.

У спрјечавању криволова, како додају, учествовале су и Служба заштите Парка и гранична полиција МУП-а Црне Горе.

Из НПЦГ додају да су сва средства привремено одузета а поднијета је пријава Центру безбједности Подгорица.

-Директор НП Скадарско језеро Александар Булатовић је казао да Служба заштите свакодневно врши контролу акваторијума и да ће бити спријечен сваки вид нелегалног излова рибе- наводи се у саопштењу.

Булатовић је апеловао на грађане који желе да допринесу очувању рибљег фонда, да пријаве све случајеве незаконитог риболова на дежурни број Службе заштите НП Скадарско језеро 068 526 440.

Захвалио на сарадњи граничној полицији и одговорним грађанима, и истакао да само заједничким снагама свих надлежних органа можемо чувати и сачувати Национални парк Скадарско језеро.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:35